Deliçakar, düzenlediği basın toplantısında adaylık başvuru dilekçesini posta kanalı ile gönderdiğini söyleyerek 12 projesinin tamamını da kamuoyu ile paylaşmak istediğini ifade etti.
Seçilmesi durumunda Anadolu Ajansı gibi Ordulu gazetecileri eğitime tabi tutacaklarını anlatan Deliçakar, "İlk projemizde öncelikli olarak Ordu’nun yazılı basınında çalışan muhabir ve fotoğrafçılarını yılda iki defa eğitime tabii tutacağız. Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz yıllarda Anadolu Ajansı başlattı. Anadolu Ajansı bu anlamda önemli bir başarıya imza atmıştır. Yerel basınımıza önem veren Anadolu Ajansı’nın bu projesini örnek alarak yılda iki defa Ordu’da uygulamayı planlıyoruz" dedi.

Diğer projeyi ise Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı ve Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz ile ortaya koyacaklarını anımsatan Deliçakar, proje kapsamında Ordu basınıyla 94 mahallede ayda 1 defa toplantı yaparak her ay bir mahallenin sorununa el atacaklarını kaydetti.
Deliçakar, çok önem verdiği projelerden bir diğerin ise Ordu’da kurulan açık hava basın müzesine yönelik olduğunu açıklayarak, şöyle konuştu:

"Açık Hava Basın Müzesi başlangıçta çok güzel bir çalışmaydı. Gerek Ordu basınının gerek Türk medyasının taktirle karşıladığı çalışmaydı. Ancak üzülerek ifade etmek istiyorum ki bu günlerde projenin yetersizliğini ve eksikliğini çıplak gözle görebilmek mümkün. Çünkü burası muhafazasız ve deyim yerindeyse adeta havaların iyi olduğu dönemlerde akşamcıların mekanı haline gelmiş durumda. Seçimi kazandığım taktir de önce Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ile bu konuyu görüşerek burayı cam veya nikelajlı şekilde kapatarak muhafaza altına alınmasını sağlamaya gayret edeceğim."

Ordu basınına yakışır bir müze kurmayı da hedeflediğini belirten Deliçakar; bu konuda da şöyle konuştu; “Ordu basınının tarihçesini ortaya çıkarmak için Ordu Bilal Köyden Basın Müzesi kurmayı hedefliyorum. Burada ebediyete intikal eden bütün meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ordu’nun il olmasında ve Ordu basınının doğmasında önemli bir payı merhum Bilal Köyden’in aziz hatırasını yaşatmak için bu projenin artık şart olduğunu düşünüyorum. Burada ebediyete intikal eden bütün meslektaşlarımızın tarihçelerini, eserlerini Ordu’ya ve Ordu basınına sağladıkları katkıları bir çatı altında sergilemeyi hedefliyoruz.”

Seçilmesi halinde yerel basını kanaat önderleri ile buluşturmayı da amaçladığını anlatan Deliçakar, şunları kaydetti: "Yine ilçe belediye başkanları ve ilçe kaymakamlarıyla yapacağımız istişareler sonucu Ordu basınını ayda bir defa bu ilçelerin kanaat önderleriyle bir araya getirerek ilçelerimizin sorunlarını ele alıp Ordu’da sorunların çözümü için arayışlar içerisinde olacağız. Yani Ordu basını kapısı kapalı olan değil Ordu’nun tamamında halkla bir arada olan sektör haline gelecek.
Altıncı projem ise Ordu Gazeteciler Cemiyeti’nin üyeleriyle yine ayda bir defa bir araya gelerek kendi iç sorunlarımızın çözümünü ele alacağız. Yani üyelerimizden her zaman haberdar olup onların talep ve beklentilerine karşılık bulmaya çalışacağız.

Yedinci projemiz kurumlara referanslı basın danışmanı sağlayacağız. Sekizinci projemiz Cemiyetimize bağlı aylık bir dergi çıkaracağız. Dokuzuncu projemiz ise ilçelerde ki üyelerimizin de merkezde yönetim kadrolarında yer almalarını sağlayacağız. Onuncu projemiz ise Ordu, Ünye ve Fatsa’da Basın Cafeleri kuracağız. Böylece meslektaşlarımıza hem daha nezih ortamlarda ve ucuz maliyetlerle vakitlerini geçirebilecek mekanlar oluşturacağız. On birinci projemiz ise bir meslektaşımızın kayıp annesinin akıbetinin belirlenmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. On ikinci ve son projemiz ise çok iyi bir yönetim şeması çıkaracağız. Bütün ilçelerde Ordu Gazeteciler Cemiyetini temsil eden birimler oluşturacağız. Böylece ilçelerden anında bilgi alma, aktarma ve kamuoyunu hemen bilgilendirme fırsatı sağlayarak hizmet etmiş olacağız.”Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi