Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

·         21. Dönem MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, arıcıların sorunlarıyla ilgili olarak kendi döneminde mecliste çalışma gösterdiğini ve arıcıların rahatça üretim yapabildiklerini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Geçtiğimiz Salı günü meclis grup toplantısında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde arıcılık yapan Orduluların güvenlik sorunu yaşadığını belirtmiş, arıcılar için seferber olacaklarını ifade etmişti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt arıcıların hakkını Ordu Milletvekillerinin değil de Selahattin Demirtaş’ın savunmasına üzüldüğünü kaydetti.

“Cemal Enginyurt arıcıların yanındaydı”

57. hükümet döneminde arıcıların rahatça dolaşabildiği kaydeden Cemal Enginyurt, “57. hükümet döneminde MHP Ordu Milletvekili olarak görev yaparken Ordulu arıcılar; can ve mal güvenliği içinde ülkenin her tarafına bizzat benim tarafımdan Tarım Bakanlığı’na sunulan arıcılık haritasıyla çok rahat bir şekilde gitmekteydi. Arıcıların ne sorunu varsa, Cemal Enginyurt onların yanındaydı” dedi.

“7 Haziran’da hesap sormasını bekliyoruz”

“Eğer bugün PKK’lı Demirtaş arıcılara sahip çıkmışsa ve sahip çıktığını söylüyorsa Ordu Milletvekillerinin ayıbıdır” diyen Enginyurt, “Bu nasıl bir anlayış ki kendi halkına sahip çıkamıyor. Ordulu arıcılardan 7 Haziran’da kendileri unutanları, kendilerine sahip çıkmayanları, kendilerini PKK’ya mahkum edenlerden hesap sormasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi