Her gece sabaha kadar meydanda nöbet tutan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz burada yaptığı konuşmada darbecilerin her şeyi planlamasına rağmen hesap edemediği çok önemli şeylerin bu hain planı bozduğunu söyleyerek “Her şeyi hesap ettiler ama bazı şeyleri hesap edemediler. Eline odun alıp darbecilerin karşısına dikilen ve tankları durdurmaya çalışan teyzemizi, direksiyonunda çarşaflı bir ablamızın olduğu kamyonete binerek meydanlara inen halkımızı, darbeye karşı hayatını ortaya koyan 70 yaşındaki dedeleri, 100 yaşındaki nineleri hesap edemediler. Karadenizlisi, Egelisi, yaşlısı ve genciyle darbeye karşı duran Anadolu insanını hesap edemediler.” dedi.

 

Başkan Enver Yılmaz, bu ülkenin düşmanlarına karşı alınan silahların vatan hainleri tarafından halka çevrildiğini hatırlatarak, “Bizim düşmanlarımıza ve terör örgütlerine karşı kullanalım diye aldığımız silahlarla bu halka ateş açtılar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombaladılar, Cumhurbaşkanı’nı öldürmek istediler. Daha sonra da gittiler, Yunanistan’a ve terör örgütü PDY’ye yani bizim düşmanlarımıza sığındılar. Demek ki düşmanlarımızla el ele, kol kola birlikte hareket ediyorlar” dedi.

 

"Herkesi meydanlara bekliyoruz"

 

Başkan Enver Yılmaz yapılan girişimin bayrağımıza, ülkemize, birliğimize ve beraberliğimize karşı yapılan bir saldırı olduğuna dikkat çekerek “Bu saldırıya karşı bütün milletimiz bir bütün oldu. Ordu olarak olayın başından bu yana süreci çok iyi götürdük. Bütün kurumlar birlik beraberlik içerisinde hükümetimizin ve devletimizin yanında yer aldı. Bu parti meselesi değil, bu Türkiye’nin meselesi, hepimizin meselesi. Bu meseleyi çözmek bizim borcumuz. Herkesi meydanlara davet ediyoruz. Demokrasi Meydanımızdaki platformdan siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri darbeye karşı olan düşüncelerini istedikleri şekilde ifade edebilirler” dedi. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi