Ordu Yorum/Celal Yıldız

Av sezonun açılmasıyla birlikte dün gece yarısı denize açılan balıkçılar için Perşembe’nin Kışla Limanı'nda tören düzenlendi. Törene katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Perşembe’nin ilerleyen yıllarda balıkçılık anlamında sembol olacağını vurguladı. Balıkçı Ünal Karadeniz de “Türkiye’de doğal balıkçılık biterse çok kötü olur. Hiçbir şey doğal balığın yerini tutmaz” diyerek doğal balığın önemine dikkat çekti. Perşembe Müftüsü Cemal Uzun’un duası eşliğinde denize açılan balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek av sezonunu açtı.
Yılmaz, “Perşembe balıkçılıkta sembol olacak”
Geçtiğimiz sene Ordu’daki 5 bin 500 balıkçının 505 teknede 25 bin tona yakın deniz ürünü yakalandığını hatırlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun ilerleyen yıllarda balıkçılıkta ön plana çıkacağını belirtti. Perşembe’nin balıkçılık konusunda daha fazla gelişmesi için çalışacaklarını kaydeden Yılmaz, “Perşembe’yi hem profesyonel anlamda geliştireceğiz. Ama amatör ruhta kaybolmayacak. Perşembe balıkçılıkta sembol olacak” şeklinde konuştu.
Karadeniz, “Doğal balıkçılık biterse çok kötü olur”
Doğal deniz balığı ile kültür balığının asla karşılaştırılamayacağını bildiren Perşembeli Balıkçı Ünal Karadeniz, “Balıkçılık bizim ticaret anlamında yaptığımız bir meslek ama balıkçılık sadece denizcilerin değil. Denizlerin korunması lazım, avlanırken küçük balıkların korunması gerekiyor. Biz denizciler olarak denizin korunması için elimizden geleni yapıyoruz. Kültür balıkçılığı yapılıyor ama doğal balıkçılığın desteklenmesini istiyoruz. Türkiye’de doğal balıkçılık biterse çok kötü olur. Hiçbir şey doğal balığın yerini tutmaz. Dünyada en yararlı yağ ve protein doğal balıkta” ifadelerini kullandı. 
Editör: Haber Merkezi