9 Haziran’da yola çıkan ve aralarında 3 Alman, 2 Hollanda ve 1 Fransız ekibinde bulunduğu yatlarla Ordu’ya demir atan heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i makamında ziyaret etti.

12 yatı Ordu’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Başkan Güler, Ordu’muz denizle bitişik ama barışık değil. Burada siz bize itici güç olacaksınız. Karadan da bir program uygulayarak, karavan turizmini canlandırmak istiyoruz” dedi.

 

 “Gülyalı ve Kumbaşı’nda yat limanı yapmayı düşünüyoruz”

 

Ordu’nun deniz kenti olmasına rağmen denizle barışık olmadığını söyleyen ve bu kapsamda deniz turizmini canlandırmaya yönelik bazı yatırımları hayata geçireceklerini belirten Başkan Güler, “Sizlerle bulunmanın mutluluğu içerisindeyim. Ordu’muz denizle bitişik ama barışık değil. Burada siz bize itici güç olacaksınız. Karadan da bir program uygulayarak, karavan turizmini canlandırmak istiyoruz. Ünye’de ve Fatsa’da güzel bir yer oluşturduk. Karavanlar buralardan başlayacak, yaylaları dolaştıktan sonra havaalanından da onları gönderebileceğiz. Olabilecek alanları yat limanına döndürmeyi düşünüyoruz. Sizin için yapabileceğim bir şey varsa emrinize amadeyiz.140 km sahilimiz var. Trole yasaklamak istiyoruz buraları. Bu şekilde olursa balık ve deniz ürünlerinde atak yapabiliriz. Gülyalı ve Kumbaşı’nda yat limanı yapmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Yatlar, 42 limana uğrayarak Karadeniz sularındaki 75 günlük bir serüvenin ardından 1800 mil yaparak efsanedeki argonotların Altınpost hedefine ulaştığı Gürcistan’a ulaşacak. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi