Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Üreticilerin kendilerine güvenmelerini isteyen FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, geçen yıl 5 bin ton fındık aldıklarını ve üreticilerin parasını anında verdiklerini belirtti. Bayraktar bu yılda piyasanın 10 kuruş üzerinde fındık alacaklarını ve çiftçilerin parasını hemen vereceklerini ifade etti. Fındığı olanların tüccara emanete fındık vermemelerini vurgulayan Lütfü Bayraktar, FİSKOBİRLİK’in emanete aldığı fındıktan depo ücreti almadığının altını çizdi. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca ticaret borsa başkanlarının sürekli olarak kendilerini eleştirmesine de bir anlam veremediklerini söyledi. Lütfü Bayraktar, borsa başkanlarına “Fındık için ne yaptınız. Siz ancak günü birlik politika üretiyorsunuz” dedi.

 
Emanete alınıyor, depo ücreti almıyor

Bu yılki fındık sezonunu değerlendiren FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, “Bilindiği üzere bu yıl rekolte çok azdı. Bundan yaşanan don olayının etkisi fazlaydı. Bu yüzden de fındık fiyatı 10 lirayı gördü. Borsada fındık kaç paraysa FİSKOBİRLİK olarak fındığı 10 kuruş fazladan alacağız. Ayrıca fındığını bize emanete vermek isteyen olursa da depo ücreti almayacağız.  Üretici fındığını ne zaman satmak isterse yine piyasanın 10 kuruş üzerinde alacağız. Yeter ki vatandaşlar tüccara emanet fındık vermesin” açıklamalarını yaptı.

“Borsa başkanları fındık için ne yaptı”

Ticaret Borsa Başkanlarını da eleştiren Bayraktar, FİSKOBİRLİK’in yıpratılmaya çalışıldığını bildirdi. Borsa Başkanlarından için “Kendi pozisyonlarına göre açıklama yapıyorlar, üreticiyi hiç düşünmüyorlar” diyen Lütfü Bayraktar, “Ticaret Borsa Başkanları günü birlik politika belirliyor bu da üreticiyi mağdur ediyor. Borsa Başkanlarına sormak istiyorum; fındık için ne yaptınız diye” ifadelerini kullandı.

“Bazıları yemeye fındık bulamıyor”

Bu seneki dondan dolayı birçok üreticinin mağdur olduğunu hatırlatan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, “Çoğu vatandaş yemeye fındık bulamıyor, biz fındık kaç para olacak onun derdindeyiz. Öncelikle mağdur olan çiftçilerin mağduriyeti giderilmeli” açıklamalarına yer verdi.

Kasım ayı içinde alacaklar sıfırlanıyor

FİSKOBİRLİK’in desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar, “Önceden FİSKOBİRLİK’e karşı bir güvensizlik vardı ama biz bunu kırmaya çalışıyoruz. Yasal olarak ödeme zorunluluğumuz olmadığı halde üreticiye paralarını ödüyoruz. Geçmiş dönemden alacakları olanların borcunu Kasım ayı içinde bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi