10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, bir kahvaltı programı düzenleyerek basınla bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltıda konuşan Metin Gündoğdu, “Kamuoyunda söz sahibi olan ve Ordu’ya birlikte hizmet ettiğimiz yerel basınla bir arada bulunarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü birlikte kutlayalım istedik. Türkiye’nin hem dili hem de sesi olan basın, gündeme getirdiği konuların çözümüne vesile oluyor. Gazetecilikte işi idame ettirirken birçok sorunla karşı karşıya kaldığından bundan sonraki süreçte karşılaşılan sorunların azalmasını ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 
TMO alımı sürecek

Konuşmasında Gelecek yıl TMO’nun fındık alımlarını sürdüreceğini belirten Metin Gündoğdu “TMO’nun fındık alması konusu gündemde yok iken, Ordu’da 700 bin ton rekolte olduğunu gördük ve bu yıl TMO’nun devreye girmek zorunda olduğunu söyledik. TMO devreye girmek zorunda, girmediği takdirde ne gerekiyorsa ben üzerime düşen elimden gelen gayreti göstereceğim. Gerekirse mecliste eylem yapacağım. Bu sene rekolte çok yüksek, fındık piyasada çok düşük olur fırsatçılar zaten bunu bekliyor o yüzden TMO’nun devreye girmek zorunda olduğunu söyledim. Hatta alaverecilere dalaverecilere fırsat vermeyeceğiz dedim. Bunu bazı arkadaşlar kendi üzerine alındı. Bize gelip bu tekelciliği neden kırmıyorsun, bir kişi Türkiye’den fındığı alıyor dışarıda ihracatını yapıyor buna neden müsaade ediyorsunuz dediler. Biz zaten çıktık televizyonda onlara laf söyledik. Ama bazıları üzerine alınıyor. Ben alavere dalavereci derken, Ordu’da ya da Giresun’da yerelde esnaflık yapan arkadaşlarımızın hiç birini kastetmedim. Fındık üzerinde oyun oynayan, üreticiyi mağdur eden insanlarla ilgili söyledim. TMO’nun devreye girmesiyle ilgili mücadele vereceğimi söylemiştim. Zaten Cumhurbaşkanımız Ordu-Giresun Havalimanı’na geldiğinde fındıkla ilgili ciddi bir sıkıntı yaşandığını yine ben, Oktay Çanak milletvekilimiz ve Enver Yılmaz Başkanımız belirtmiştik. Bunun üzerine Cumhurbaşkanımız da geçen yıl geç kalındığını bu sene erkenden devreye gireceğini söyledi. Ben kendi adıma TMO’nun 12 liradan fiyat verilmesini talep etmiştim. Devletin bütçesi doğrultusunda 12 lira yapılamayınca 10 liradan açıklandı. Sonrasında ben de kademeli bir fiyat talep ettim. Ancak alımlardan 1,5 ay sonrasında gündeme gelince, geç kalındığı için böyle bir usül de uygulanamadı. Toprak Mahsulleri Ofisinin alımlarda yaptığı bir hata var ki o da, koymuş olduğu 3 çürük kuralıdır. 3 çürük kuralını bir önceki dönem, alavereci dalavereci dediklerimiz dahi koymamıştı. Yanlış olduğunu böyle bir politikanın izlenemeyeceğini ifade ederek devreye girdik ve 5 çürüğe çıkardık. Önümüzdeki sezon, TMO artık devreye girmiştir. 150 bin tona yakın bir fındık alımı yapılmıştır. Onu da iyi şartlar altında depolayıp piyasaya sürmemesi lazım. Sürdürmeyeceğiz. Bununla ilgili bakan beyle en az 3 kez görüşme yaptım ve net bir şekilde ‘Serbest piyasaya fındık sürerseniz Ordu Meydanı’nda kendimi yakarım!’ dedim. Çünkü fındık serbest piyasaya satıldığı zaman elini ovuşturanlar bu sefer üreticiyi mağdur edenler ellerini ovuşturacaklar. 10 lira olan fındık 5 liraya düşecek.” şeklinde konuştu.

 
“Hızlı Tren çalışmalarımız sürüyor”

Ordu’nun gündeminde olan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Gündoğdu; bitirilmek üzere olan Ordu çevre yolunun ilk etabının bulunduğu alanda yaşanan heyelan nedeniyle ilgili çalışmaların yürütüldüğünü ve bu çalışmaların sonrasında, Nisan ayı içerisinde çevre yolunun ilk etabının hizmete açılacağını ifade etti.

Ordu kamuoyunun beklentisi haline gelen Hızlı Trenle ilgili bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istediğini ifade eden Metin Gündoğdu “Hızlı Tren ihalesinin Samsun’la ilgili olan bölümü Çarşamba’ya kadar yapıldı ve çalışmalara başlandı. Ancak bizim şu andaki çalışmalarımız Çarşamba’dan Bolaman’a kadar olan bölümünün ihaleye dâhil edilmesine yöneliktir bir gayrettir. Bolaman-Ordu arası ayrı bir çalışma olacağı için buna yönelik ön görüşmelerimiz yine sürüyor. Bununla ilgili de bu yıl içerisinde belli bir mesafe kat ederek hangi tarihte ne yapılacağı konusundaki bilgileri de sizlerle paylaşacağız.” dedi.

“Ordu Şehir Hastanesiyle ilgili biliyorsunuz ki bir YPK (Yüksek Planlama Kurulu) kararı vardı. Orada yer konusunda bir problem çıkmıştı. Sayın valimiz bunun bir ay içerisinde çözüleceğini belirtmişti. Hepimiz bunun çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Devamında da ihalesinin hazırlıkları tamamlanmış olan şehir hastanemizle ilgili YPK kararını Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’la ve Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştük.” diyen Gündoğdu, YPK kararının 3 ay içerisinde çıkartılarak şehir hastanesiyle ilgili problemin de artık Ordu’nun gündeminden çıkarılmasının ve temelini atma aşamasına geçilmesinin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini belirtti. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi