DOKAP eylem planına göre Lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılması konusunda; Giresun Ticaret Borsası’nın yürüttüğü Giresun Fındık Lisanslı Deposu projesinin tamamlanmasına karar verilmesinin ardından, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Ordu’ya da bir lisanslı deponun yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Daha önce Ünye’de kurulan fakat başarısız olan lisanslı depoculuğun fındık için gerekliliğinin altını çizen Başkan Uğur Cörüt, lisanslı depoculuğun Ordu’ya da yapılması için talepte bulunduklarını söyledi.

“Destek isteyeceğiz”

Giresun’un lisanslı depoculuğun kurulması için girişimlerine Ordu’dan çok daha önce başladığını ifade eden Cörüt; “Giresun bu konuda bizden biraz daha önde. Lisanslı depo için çalışmalarımız sürüyor. Gerçekleştirilecek proje için Büyükşehir Belediyesi’nden de destek isteyeceğiz. Lisanslı depo  fındık üreticisinin lehine olan bir şey. Geçmişten ders alarak bazı çıkarımlarda bulunmamız lazım. Giresun’a kuruluyorsa Ordu’ya da kurulması şart. Lisanslı depo her zaman savunduğumuz bir sistem ve fındık için yüzde yüz gerekli. Projemiz netleştiğinde gerekli açıklamayı yapacağız” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

 

 

Editör: Haber Merkezi