Ordu Yorum/Celal Yıldız

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, yapımı devam Karadeniz- Akdeniz Yolu (Dere Yolu) projesinin bitmesini Sivas ve Kayseri’nin Ordu’dan daha fazla istediğini belirtti. Bunun Ordu için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Şahin, buna benzer bir durumun Karadeniz Sahil Yolu’nda yaşandığını hatırlattı. Servet Şahin ayrıca “Yol bittikten sonra liman kaçılmaz” dedi ve konunun ilgili yerlere iletildiğini açıkladı.


“Sivas- Kayseri bizden çok istiyor”


Sivas ve Kayseri’nin dere yolunun tamamlanmasını Ordu’dan fazla istediğini bildiren OTSO Başkanı Şahin, “Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun tamamlanmasını Sivas bizden daha fazla istiyor. Bu bize avantaj yaratabilir. Karadeniz Sahil Yolu’nu Trabzon çok istemişti bizimde işimize gelmişti. Yani bu yolu sadece Ordulu siyasiler istemiyor. Sivas ve Kayseri illeri bu yolun biran önce tamamlanmasını istiyor” şeklinde konuştu.


“Yol bittikten sonra liman kaçılmaz”


Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun biran önce biteceğine inandığını söyleyen Servet Şahin, “Bu yolu bizim kadar diğer illerde istiyor. İki saatte denize inmek onlarında hayali. Sivas ve Kayseri, Mersin limanını kullanacaklarına Karadeniz’deki limanları kullanacak. Bu yol bittikten sonra liman Ordu için kaçınılmaz olacak” açıklamalarını yaptı.


“Liman konusu değerlendirdi”


Ordu’ya yapılacak liman konusu hakkında da bilgi veren Şahin, “OTSO, DOKA Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Ordu’ya bir liman kazandırılması adına ilk adımı attı. Yolcu ve yük taşımacılığının gerçekleştirilebileceği bir Limanın Ordu’ya yapılabilirliği konusunda fizibilite raporunun hazırlanması çalışmalar başlatıldı. Projemiz DOKA tarafından değerlendirildi ve onaylanarak uygulamaya başlatıldı” şeklinde konuştu.





Editör: Haber Merkezi