Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kent Konseyini ziyaret etti. Ziyarette Kent Konseyi Başkanı Atila Tatar, Genel sekreter Seyfettin Kızıl, Çevre ve sürdürülebilir Çalışma grubu Başkanı Enis Ayar, üye Taner Aksoy hazır bulundu. Başkan Yılmaz, Kent Konseyinin 10 projesinden biri olan “Boztepe’ye Merdivenle Çıkmalı” projesinin güzergahı hakkında bilgi aldı ve yerinde incelemelerde bulundu.

 

Projeyle birlikte kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Taşbaşı Kilisesi’nin hemen yanından geçen derenin altındaki 150 metrelik kısımda, suların yukarı akıtılması planlanıyor. Ayrıca deniz seviyesinden Boztepe’ye ulaşacak merdiven projesi ile dünyanın en uzun merdiveni olacağı bildirildi.

             

Yılmaz, şöyle devam etti; “Boztepe’ye Merdivenle Çıkmalı” projesi, Belediye Meclisimize sunulan ve meclisimizce alt komisyona sevk edilen 10 projelerden biri olan kentimizi heyecanlandıracak ve aynı zamanda ulusal anlamda ses getirecek bir projedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkülerimize nakarat olmuş “Ordu’nun Dereleri Aksa Yukarı Aksa” bizim ortak melodimizdir. Bu proje Tüm orduluların ortak nakaratına bir gönderme olacaktır. Teknik çalışmalarımızın başlaması için arkadaşlarımıza en kısa zamanda talimatımızı vereceğiz. Kentimize, kentlimize hayırlı olsun” Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi