Genel başkan Ali Babacan önderliğinde yurt genelinde teşkilatlanmasını sürdüren Deva Partisi, Kurban Bayramı öncesinde Ordu Gülyalı ilçesinde de teşkilatlanmasını tamamladı. Deva Partisi Gülyalı birinci olağan kongresinde başkanlık görevini üstlenen Sezer Yetgin yaptığı konuşmada, “bugün gerçekleştirdiğimiz kongre sürecinde bana bu görevi layık gören Deva Partisi Ordu İl Başkanı sayın Ercan Öktenay ve yönetimine teşekkür ediyorum. İlimizin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Gülyalı ilçemizin derdine deva olmak için çok değerli genel başkanımız sayın Ali Babacan önderliğinde yola çıktık. Bu bağlamda yarın seçim olacakmış gibi İl yönetimimizle birlikte daha çok sahada olacağız ve insanımızın dertlerini dinleyeceğiz” dedi.

Fındıktaki spekülasyonlar ve farklı rekolteler

Deva Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay da yaptığı değerlendirmede, ”ilçe teşkilat ve kongrelerimize hız verdik, gecen ay iki ve bu ayda yine iki ilçemizin kongrelerini planlayıp bitiriyoruz. Bu çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı. Öktenay açıklamalarında ayrıca, fındık hasadının başlamasına birkaç gün kala hükümetin fındık politikalarına da eleştiriler getirdi. Fındık toplanmasına sayılı günler kala spekülasyon yaratmak için farklı farklı rekolte tahminleri yapıldığına dikkat çeken Öktenay, “burada öncelikle korunması gereken üreticimizdir. Konuya ilişkin önümüzdeki günlerde kapsamlı bir açıklama yapacağız. Ancak şunu söylemeliyim ki, parti politikalarımız gereği dünyanın en büyük fındık üreticisi olan ülkemizi ve Ordu’yu bu spekülasyonlara yenik düşürmeyeceğiz. Üreticimizin hak ettiği fiyattan ürününü satması için gerekli tarım politikalarını oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Katılımcılar

Deva Partisi Gülyalı Birinci Olağan Kongresi’ne Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül, Gülyalı İlçe Belediye Başkanı Ulaş Tepe, CHP Gülyalı İlçe Başkanı İbrahim Atasever, Saadet Partisi Gülyalı İlçe Başkanı Halil Cebeci, Demokrat Parti Gülyalı İlçe Başkanı Selçuk Vayni de katıldı.

Deva Partisi Gülyalı İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu:

Asil Üyeler: Erdin Kaçar, Murat Özata, Hüseyin Sağlam, İbrahim Yetgin, İsa Koçak, Mehmet Güner, Yaşar Yetgin ve Nurgül Cörüt

Yedek Üyeler: Sinan Öztürk, Başak Cörüt, Tuba Koldaş ve Selçuk Sipahi – Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi