Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Aday Adayı Dr. Mustafa Adıgüzel, devletin yanlış politikaları yüzünden sağlıkta sıkıntının bitmediğini belirterek, sorunun kaynağını bildiğini ve bunun için mücadele edeceğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Aday Adayı Dr. Mustafa Adıgüzel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına ihtiyaç olduğunu belirterek, mücadele için milletvekili sayısını yukarılara çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Halk için politikalar yapmanın önemine değinen Adıgüzel, “Başaracağımıza inanıyoruz. Sanki memleket uyanıyor. Kendimizi daha güzel anlatır, içimizde olanı dışa yansıtıp, halkla kucaklaşırsak yapamayacağımız bir şey yok.” dedi.

“Sıradan olmayacağım”

CHP Kadın kolları ile kahvaltıda buluşan Adıgüzel, bilgi birikimini ve enerjisini uygun yerlerde değerlendireceğini ifade ederek; “CHP olarak Cumhuriyetin kurucu iradesiyiz. Halkla temas noktaları fazla olan, CHP’nin siyasi politikalarını anlatabilecek bir yapım var. Bu bir Çanakkale, Dumlupınar mücadelesidir. Ülkenin hem içerdeki hem de dışarıdaki gidişatına dur demek, halktan tarafa olan politikaları uygulamaya koyabilmek için bu mücadeleye katıldım. Sıradan bir vekil olmak istemiyorum, yeteneklerimin farkındayım. Vatandaşın vekilinin vatandaşın içinde olması lazım. Hiçbir talimat beni yoluma çeviremez.” diye konuştu.

“Politikalar yanlış”

Sağlık alanında birçok aksaklık olduğunu dile getiren Adıgüzel, sağlıkta büyük bir karmaşa olduğunu dile getirerek, sorunların kaynağını bildiğine ve fırsat verilirse bunun için mücadele edeceğini söyledi.  Devlet politikası yüzünden sağlıkta sıkıntılar yaşandığını dile getiren Adıgüzel şöyle devam etti:

“Ordu’da nüfus düşüyor, hasta sayısı ileri gidiyor. Hastane sayısı 4’e katlanırken hastalar yine yer bulamıyor. Çünkü aynı hasta sorununu çözemediği için bir hafta içinde 3 kere doktora gidiyor. 20 gün sonraya MR raporu, 2 ay sonraya MR randevusu, endoskopi istemini 3 ay sonraya verirseniz hasta tekrar tekrar doktora gider. O zaman bir yığılma oluşur. Devlet bu işi ticarete dökmüş. Hastanın cebinden elinizi çekin diyen devlet şu anda o eli kendisi hastanın cebine atmış durumda. Katkı payları özelde de devlette de alınıyor. Yazdırılan ilaç 3 lira devlete verilen para 15 lira. Devlet politikası yüzünden kanser ilaçların birçoğu bulunamıyor. Bu gibi sorunların nasıl çözüleceğinin bilincindeyim. Sorunun kaynağının içinden geliyorum.” Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi