Ordu Belediyesi, dilencilere yönelik yaptığı denetimlerde önemli başarı sağlıyor.

                2013 yılında yaklaşık 100 dilenciye gerekli kanuni işlemin yapıldığını belirten Başkan Seyit Torun, “Her ne kadar idari para cezası uygulasak ta bunu meslek haline getirmiş çok sayıda kişi var” dedi.

                Dilencilik yapanların yüzde 95’inin bayan olduğuna dikkat çeken Başkan Seyit Torun, “Resmi ekiplerimizin yanı sıra sivil ekiplerimizde denetimlere katılıyor. Sadece Ordu Belediyesinin bu denetimleri yapması ile bu sorunun önüne geçemeyiz. Vatandaşlarımız bu kişilere kesinlikle para yardımı yapmasın. Kazançları inanın ki birçok insandan daha yüksek. Burada bir haksızlık ve kandırmaca var. Duygusal yönümüzü kullanarak bizleri sömürüyorlar. Özellikle dilencilik yapanların büyük bir çoğunluğu il dışından haftanın belirli günleri geliyorlar. Kentin kalabalık olduğu günlerde vatandaşların arasına karışarak para topluyorlar. 2013 yılı içerisinde toplam 5 bin TL idari para cezası kesildi” şeklinde konuştu.

                Ordu’da dilencilik yapanların sayısının Türkiye geneline göre oldukça düşük olduğuna da vurgu yapan Başkan Seyit Torun, “Zaten gerçek ihtiyaç sahipleri, devletin gerekli kurumlarından gerekli yardımları alıyorlar” dedi. OrduYorum

Editör: Haber Merkezi