Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber
Hemen hemen her kalabalık caddede bulunan dilenciler duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan yardım talep ediyor. Yakalandıktan sonra serbest bırakılan duygu sömürücüleri görevini yapan gazetecilere de hakaret ve tehdit savuruyor.

Ordu’nun en büyük sorunlarından bir tanesi olan dilenciler şehirdeki vatandaşların huzurunu bozmaya devam ediyor. Duygu sömürüsü yaparak ve Allah’ın adını kullanarak sokakta dolaşanlardan yardım isteyen dilencilere zabıtalar ve polisler de önlem alamıyor. İş hanlarını da tek tek dolaşan duygu sömürücüleri, Orduluları neredeyse canından bezdirdi. Çoğunlukla bankamatik önlerinde ve kalabalık caddelerde bulunan dilencilerin büyük kısmını ise kadınlar oluşturuyor. Öte yandan kamuoyunu bilgilendirmekle görevli olan basın emekçilerine sözlü tacizde bulunan dilenciler, gazetecilerin görevlerini yapmalarını engelliyor.

Her kalabalık caddede var
Altınordu’nun en kalabalık mevkileri olarak kabul edilen Yenimahalle İsmetpaşa Caddesi, Şarkiye Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi ve Düz Mahalle Sırrıpaşa Caddesi’nde sabahtan akşama kadar arsızca vatandaşlardan yardım isteyen dilenciler, duygu sömürüsü yaparak ve Allah’ın adını kullanarak vatandaşları etki altına almaya çalışıyor.

Gözaltı da fayda etmiyor
Duyarlı vatandaşlar tarafından şikâyet edilen dilencileri gözaltına alan polisler ve zabıtalar kısa sürece serbest bırakıyor. Cezai işlem uygulandıktan sonra eskisi gibi dilenmeye devam eden duygu sömürücüleri, Ordululara illallah dedirtiyor. Çoğunlukla bankaların ve bankamatiklerin önünü mesken edinen dilencilerin yüzde 95’ini kadınlar oluşuyor.

Gazeteciye hakaret
Sokaktaki dilencileri haber yaparak kamuoyu oluşturmaya çalışan gazetecilere de tehdit ve hakaret savuran duygu sömürücüleri, basın mensuplarından çektikleri görüntüleri silmesi istiyor. Basın mensuplarından olumsuz yanıt alan dilenciler muhabirlerin elindeki fotoğraf makinesini almaya çalışıyor. Gazetecilerin 155’i aramasıyla olay yerinden hemen kaçarak izlerini kaybettiren duygu sömürücüleri aradan vakit geçmesiyle mesailerine devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi