Dün sabah kayınvalidesi Yüksel Baykara’nın ağrıyan dişini çektirmek üzere Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne giden Mehdi Demirkesen’e, kayınvalidesinin şekerinin yüksek çıkması nedeniyle diş çekiminden önce şeker testi yaptırılması gerektiği söylendi. Bunun üzerine hastanede bulunan laborantlara şeker testi yaptırmak üzere giden Demirkesen ve kayınvalidesi; laborantların izinde olması sebebiyle ne testi yaptırabildi, ne de diş çektirebildi.

Tedavilerini gerçekleştiremeden hastaneden dönen Demirkesen, hastanede sadece 2 laborant bulunduğunu ve ikisinin de izinde olmasına anlam veremediğini belirterek; “Muayenemizi yapan doktor, şeker testi için bizi laboranta yönlendirdi. Laborantların bulunduğu yerde bir süre gelmelerini bekledik, kimse gelmeyince başka bir görevli iki laborantın da izinli olduğunu söyledi. Hastanede sadece 2 laborant var ve ikisine de aynı anda izin veriliyor. Hastane başhekiminin de bundan haberi olmadığını öğrendik. Bu yanlışın ortadan kaldırılması ve hastaların mağdur edilmemesi gerekiyor. Kayınvalidem 76 yaşında, daha acil bir durum olabilirdi.” dedi.

Edinilen bilgilere göre; laborantlardan birinin şehir dışında, diğerinin ise köyde olduğu öğrenildi. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

 

Editör: Haber Merkezi