Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber


Raylı sistemin Ordu’ya gelmesinin 10 yılı bulacağını belirten Ordu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz, Ordu’nun fiziki yapısının raylı sitem için uygun olmadığını kaydetti. Raylı sistemin yapılması durumunda dolmuşçuların bu sisteme sıcak bakmayacağını da bildiren Adem Yavuz, dolmuşların yolcu kapasitesinin eskiye oranla arttığını ilerleyen dönemlerde daha yeni araçların hizmet vereceği bilgisini verdi.


“Bu sistem 10 yıldan önce yapılmaz”


Ordu’nun şu an ki fiziki yapısı göz önüne alındığında raylı sistemin şehre gelmesinin zor olacağını söyleyen Ordu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Yavuz; “Raylı sistemin şehre girmesinin zor olacağını düşünüyorum. Olmaz diye bir kural yok ama belki bir 10 yıl sonra raylı sistem kurulabilir. Kısa vadede bu konuyla ilgili kimsenin bir çalışma yapacağını zannetmiyorum” dedi.


“Dolmuşçular sıcak bakmayabilir”


Şehir içindeki dolmuş hatlarının bu sisteme çok sıcak bakmayacağını savunan Yavuz, “Büyükşehir’in ya da farklı kurumların konuyla ilgili fikirleri olabilir. Hepsine saygı duymak gerekir. Bana göre raylı sistem için Ordu’nun hem fiziki yapısı hem de nüfusu yetersiz” ifadelerini kullandı. 


“Dolmuşların kapasitesi artacak”


Dolmuş araçlarında kapasitelerin yavaş yavaş arttırıldığını kaydeden Adem Yavuz, “İlerleyen dönemlerde araçların hem yolcu kapasitesi artacak hem de daha konforlu olacak. Vatandaşlara daha konforlu hizmet sunmak istiyoruz. Bu işin maliyetini hesaplıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi