Şampiyon destek bekliyor

7-10 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na katılacağı için yoğun bir antrenman takvimi uygulayacağını ifade eden Hüseyin Pişken, bu süreçte Ordu’daki ilgili kurumların desteklerini beklediğini de ifade etti. Daha önce birçok kez yarışmalarda adını duyuran, yine bir Türkiye Şampiyonluğu’ndan dünya 8’inciliğine kadar çeşitli başarılara imza atan ve bu uğurda da birçok öğrenci yetiştiren Pişken, “Şu anki hedefim tabi ki Dünya Şampiyonluğu. Ancak farklı bir ülkeye gittiğimizde masraflarımızı üstlenebilecek sponsora ihtiyacımız var. Sponsorun yapması gereken ise sadece federasyonun hesabına belirlenmiş ücreti yatırmak. Hazırlık dönemindeki masrafımızın yanı sıra, yarışmalara gidiş geliş ve konaklama masrafları da bizleri bir hayli zorluyor. Bir başarı paylaşınca güzelleştirerek başka yarışmacı ve şampiyonlar, sporcular doğurur. Biz her yarışmamızda Fatsa’mızı temsil ettik ve ediyoruz. Bu başarı ve bu gurur Fatsa’nındır.” dedi.

 

“35 yıldır emek veriyorum”

Milli sporcu Pişken hazırlık sürecinin oldukça özen ve irade gerektirdiğinin altını çizerken, “Bizim sporumuz pahalı bir spor, örneğin günlük bir kilo et yemen gerekiyor. Gerekli diyetler uygulanıyor. Bu iş irade işi ve ciddi emekler sarf ediliyor. Günümüz internet çağında yöneticilerimizin de mevcut tüm sporlara hâkim olabilmeleri, bizlerin bu emeklerini göz ardı etmemeleri ve ili temsil eden sporculara da desteklerini ileterek motivasyonlarına katkı sağlamaları gerekiyor. Aslında bizler bu spora gönül vererek rüştümüzü ispatlamış insanlarız. 35 yıldır bu spora severek emek veriyorum. Bizler isyan etmiyoruz ancak bu sporların teşvik edilebilmesi ve ardımızdan gelecek gençlerimiz için önünün açılabilmesi gerekiyor. Birçok büyükşehir sporcu yetiştiriyor ve bu spora katkı sağlıyor. Biz kendi memleketimizden de aynı ilgiyi görmeyi bekliyoruz. Vatandaşın tepkisi ve ilgisinden oldukça memnunuz, süreçteki desteklerinden ötürü hepsine teşekkür ediyorum. İlgili valilik, kaymakamlık, belediye ve spor il-ilçe müdürlükleri ile diğer çeşitli kurumlardan da yaptığımız sporun ve elde ettiğimiz başarıların görülmesini umuyorum. Bu sporun devamlılığı var. Ancak devamı konusunda bizler yeterli kalamıyoruz. Sıralamada ilk 6’ya kalır ve bir derece Ne kadar arkamızda dururlarsa, bizler de o kadar başarı sağlayabiliriz.” diye konuştu.

 

“Gençlerin teşvik edilmesi gerek”

Yarışmalarda Ordu’nun temsil edildiğini ve Ordu adına katılım sağlandığına dikkat çeken Pişken, bireysel bir destek olarak algılanmaması gerektiğini ifade ederken sözlerine şunları ekledi: “Uzun bir süredir Ordu adına yarışmalara katılıyor ve öğrenciler gönderiyorum ancak arkamızda bir güvence hissedemiyoruz. Kendi yağımızda kavrularak bir şeyleri başarmaya çabalıyoruz. Gençlerin spora özendirilmesi gerek. Hepimizin çocukları var, kötü alışkanlık edinmesin diye uğraşıyoruz ancak spora da gerekli ölçüde teşvik etmiyoruz. Yöneticilerin sporcuların yanında olduğunu görmeleri, süreçte yalnız olmayacaklarını bilmeleri onların da ufkunu açarak ve heyecanlarını artıracaktır.” diye konuştu. Her yıl Fatsa ve çevresinden en az 1 ila 2 sporcu yetiştirerek milli takıma gönderdiğini ifade eden Hüseyin Pişken, “Benim katıldığım bu yarışmada öğrencim Muhammet Kurutaş, 75 kg gençler hard body sıkletinde yarışıp Türkiye 4’üncüsü olmuştur. Özel Harekât, polislik, beden eğitimi öğretmenliği gibi çaba gerektiren meslekler için yetiştirdiğim öğrenciler ve Fatsa, Ünye, Ordu ve diğer ilçelerden yetiştirdiğim milli sporcular var.”

 

“Gerekirse Cumhurbaşkanlığına çıkacağım”

Son olarak Pişken, “Eğer dünyada derece yaparsam en son olarak Cumhurbaşkanlığına çıkacağım ve orada bütün sorun ve taleplerimizi dile getireceğim. Bu sorunun çözülmesi noktasında gayret gösteriyorum. Kendim için istemiyorum, çünkü benim açımdan bir hobi haline geldiği için sevdiğim işi yapıyorum. Bu sporun benden sonra da ilimizde ve Türkiye’de devam etmesini, hak ettiği yeri bulmasını istiyorum.” şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu/özel

Editör: Haber Merkezi