Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çapoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 13 madde görüşüldü. 9 maddenin kabul edilip karara bağlandığı toplantıda 4 madde incelenmesi ve etüt edilmesi için İhtisas Komisyonu’na havale edildi.

 

Toplantıda, Altınordu’da öğrenci ve personel taşımacılığı yapan ancak kaza ve arıza nedeniyle servis taşımacılığı yapamayan gerçek ve tüzel kişilere ait S plakalı araçlara Geçici Güzergâh İzin Belgesi, Altınordu ve Fatsa ilçelerinde S plaka almaya hak kazananlara Ticari Taşıt Tahsis Belgesi düzenleninceye kadar Geçici Güzergâh İzin Belgesi’nin verilmesi karara bağlandı.

 

Güvenli kalkış, indirme ve bindirme yerleri belirlendi

 

Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçeleri arasında toplu taşıma faaliyeti gösteren araçların depolama, bekleme, indirme ve bindirme yerlerinin yeniden düzenlenmesini içeren rapor da kabul edildi. Buna göre Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde faaliyet gösteren araçların depolama ve bekleme yeri olarak şehirlerarası otobüs terminalleri kullanılacak. Toplu taşıma araçları, kalkış anından itibaren yeni belirlenen indirme ve bindirme yerlerinden yolcularını alacak ve bekleme yapmayacak.

 

Yeni trafik düzenlemeleri yapılacak

 

Altınordu ilçesinde toplu taşıma yapan araçların trafiği tehlikeye düşürmemesi için yeni düzenlemelerin yapılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, Fatsa Devlet Hastanesi çevresinin sağı ve solunda park yapılmasının önüne geçilmesi, uygun yerlere trafik levhaları yerleştirilmesi kararı alındı. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi