Ordu Stadı projesi kapsamında uzun yıllardır Orduspor Kulübü´nün kullandığı, içinde Orduspor Kulüp Binası, Gençlik Geliştirme Binası, çim saha ve amatör takımlar için suni sahaların yer aldığı Durugöl Tesisleri yıkılırken, yıkılmadan önce Ordu amatörüne verilen vaatler havada kaldı. Süper Lig seviyesinde tesisin yıkımının ardından Ordu Amatörü için şu ana kadar sadece Karşıyaka Tesisi yapılırken, 19 Kasım 2017’de ilk santranın yapıldığı tesisler takımlara yeterli gelmiyor!
Saha içi yapısı, tribünün dengesiz oluşu, antrenman için kulüplere yetersiz alanı, henüz yeni yapılmasına rağmen soyunma odalarının içler acısı hali ile henüz 6 ayda eskiyen Karşıyaka Fatih Sultan Mehmet Tesisleri’ni kullanan takımlar yıkılan Durugöl Tesisleri’ndeki şikayetlerin aynısı 
yineliyor !

Vaatler havada kaldı !
Yapımı öncesinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karşıyaka Fatih Sultan Mehmet Tesisleri’nin Karadeniz’in en önemli spor komplekslerinden biri olacağını belirtmişti. Yılmaz, tesislerin birer sporcu fabrikası hâline geleceğini belirtirken, takımlar çeyrek sahada maçlara hazırlanmaya çalışıyor. Futbol Tesisleri projesi içerisinde 2 adet sentetik, 1 adet çim saha tamamlanırken, söz verilen 3 adet 1 500’er kişilik tribünlerden sadece 1 tanesi yapıldı.
Asıl tesis Turnasuyu’ydu !

Durugöl Tesisleri yıkılmadan önce Ordu Amatörü için yeni tesis konusunda Turnasuyu Mevkii konuşulurken, Spor İl Müdürü Mustafa Genç 2015 yılında yaptığı açıklamada ”Yeni tesisi de Turnasuyun’da 14 dönümlük arazi üzerine düşünüyoruz. Durugöl’de yapılan hataları orada yapmayacağız. Her kulübün kendi yeri olsun, kendi soyunma odaları olsun istiyoruz.” demişti.

Genç’in 3 yıl önce belirttiği proje olan Gülyalı Turnasuyu Mahallesi’ne iki adet nizami futbol sahası ve bir adet spor tesisinin yapılacağı ancak ne zaman biteceği bilinmiyor.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM 
Editör: Haber Merkezi