Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın 30 Mayıs 2015 tarihinde söylediği yeni stad projesi için Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç’te 6 Kasım 2015’te Durugöl’de Stadyum için incelemeler başlatmıştı. 2025 yılına kadar Orduspor Tesisleri ve önündeki idman sahasının kullanım hakkının Orduspor’a ait olması defalarca konuşulurken, hem Büyükşehir Belediye Başkanı hem de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Stadyumun Durugöl’e yapılacağını defalarca dile getirmişti.
 
Özellikle amatör takımlar için çok iyi bir tesis olan Durugöl’e stad yapılma konusunda, amatör takımlarda büyük tepki gösterirken bütün tepkilere rağmen incelemeler yapılmıştı. Ancak zemin etüdü bakanlığınca raporlardan olumsuz rapor geldi. Bakanlık Genel Müdürlüğü, zeminin kumlu olması nedeniyle ağırlık tonajını düşünerek izin vermedi.

Ordusor Kulübü Başkanı Yaşar Pamuk son yapılan kongrede de konuya değinmiş ve Stadyum yapılması ile ilgili olarak şu açıklamaları yapmıştı.

”Orduspor’un bulunduğu tesislere yani Durugöl’e stad yapılması bana göre kesinlikle ve kesinlikle doğru değildir. Eğer yapılacaksa Orduspor mağdur olmadan, amatör içinde çözüm bulunması tarafındayım. Tesis 2025’e kadar bizim ve ekonomik sıkıntılarla boğuştuğumuz bu dönemde kiracı olduğumuz tesislerin kirasını hiç geciktirmeden ödedik”
Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Haber
Editör: Haber Merkezi