Ordu Devlet Hastanesi’nde teorik bilgileri tatbikat ile pekiştirmek ve olası bir duruma personeli hazırlamak amacıyla tatbikat yapıldı. Hastane personeline yangın hakkında bilgi veren İftariye Eğitim sorumlusu Mehmet Sarıoğlu yangını düşman olarak tanımladı.  

Ordu Devlet Hastanesi’nde düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. Teorik bilgileri tatbikat ile pekiştirmek ve olası bir duruma personeli hazırlamak amacıyla yapılan tatbikatta Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, 112 Acil ekipleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekipleri (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) katıldığı tatbikatta senaryo gereği hastanede bulunan vatandaşlar kurtarıldı. Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Destek Hizmetleri Birim Müdürü Özkan Aydın tatbikatın her yıl mevzuat gereği yapıldığını söyledi.


Hastane personeli söndürdü


Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin katıldığı yangın tatbikatında yangına müdahale eden ekipler, hasta ve hasta yakınlarının meraklı bakışları arasında yaralıları kurtarmaya çalıştı. Tatbikat gereği yangın çıkarılan alan gönüllü hastane personeli tarafından yangın tüpleriyle söndürülerek kontrol altına alındı.


Yangını düşmana benzetti


Hastane personeline yangın hakkında bilgi veren İftariye Eğitim sorumlusu Mehmet Sarıoğlu yangını düşmana benzetti. Yangında panik yapılmaması gerektiğini ifade eden Sarıoğlu, “İnsanın var olma tarihinden itibaren yangında günümüze kadar geldi. Teknolojinin de gelişmesiyle beraber yangının türevleri farklılık göstermeye başladı. Zamanla beraber insanlarında yangına olan müdahaleleri gelişti. Yangını insanoğlu için düşman olarak tanımlayabiliriz. Düşman nasıl bizim canımıza ve malımıza kastediyorsa yangında aynısını yapıyor. Yangınla karşılaşınca kesinlikle panik yapılmaması lazım” şeklinde konuştu. 
Editör: Haber Merkezi