Spor Toto 2.Lig’de ligin bitmesine 4 hafta 18 puanla son sırada yer alan Orduspor’a FIFA tarafından sezon içerisinde 2.kez puan silme cezası geldi. FIFA daha önce 3 puan silme cezası verdiği Orduspor’a, bu sefer de 6 puan silme cezası verirken puanı 12’ye düşen Orduspor, matematiksel olarak küme düştü.
3 puan silme cezası gelmesinin hemen ardından Şubat ayının başlarında Orduspor Avukatı Çağatayhan Köksal’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

”15 Şubat’a kadar Granada Kulübüne 66.000 Euro’yu ödemessek FİFA 6 puanımızı silecek. Fifa’dan -6 puan kararı çıktı. Granada kulubu 15 şubata kadar süre verdi. Uygulayın dedikleri an silinecek. Öncelikle Granada’yı acilen cözmemiz lazım. Daha sonra Fsv Frankfurt ve Kletskov davaları var.”

Masa başında da kazanamadık

Orduspor, Spor Toto 2.Lig’de oynadığı 30 maçta 21 puan toplarken, 3 puan cezası ile 18 puan ile mücadele ediyordu. Ligin bitmesine 4 hafta kala küme düşecek takımlar arasında en büyük aday olan Orduspor, sahaya yansıttığı iyi futbolu skora yansıtamayarak, küme düşme potasında çıkamamıştı. Sahada istediği sonuçları alamayan Orduspor, FIFA’da bulunan 20’yi aşkın dosyalarından sonuçlarını da sezon genelinde -9 puan olarak çekmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz sezon PTT 1.Lig’den Spor Toto 2.Lig’e düşen Orduspor bu cezasıyla birlikte bir sezonu bile tamamlamadan Spor Toto 3.Lig’e düşmüş oldu. 2012-2013 sezonunda Süper Lig’den düşen Orduspor 4 yıl içinde 3.kez mücadele ettiği ligden düşmüş oldu.
Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi