Vali Seddar Yavuz, Ünye Flaş FM Radyosu’nun canlı yayın konuğu oldu.  Vali Seddar Yavuz, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Çevre yolunda çalışma sürüyor

 

Ordu Çevre Yolu'nda devam eden çalışmalara da değinen Vali Seddar Yavuz, 500 metre mesafede oluşan heyelan nedeniyle fore kazık çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi.

 

Daha önce yapılan ve 65 km’yi bulan fore kazık çalışmalarına, heyelan nedeniyle ek olarak 11 km’lik fore kazık çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Yavuz, Çevreyolunun 2019’un ilk çeyreğinde açılabileceğini söyledi.

 

Vali Yavuz, “Yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Temenni ederim ki, büyük bir aksama olmadan 2019’un ilk çeyreğinde Ordu Çevre Yolu’nun ilk etabı hizmete açılabilecek. Ordu’da yapılan yatırımların toplam bedeli 7 milyar TL’dir. Bunun büyük çoğunluğu ulaşım yatırımlarıdır. Bu yüzden bölgede en fazla ulaşım yardımı alan illerden bir tanesi Ordu’dur. Vatandaşlarımızın sabrı için teşekkür ediyorum ama şunu samimiyetle belirtmek isterim ki, Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanlığımız bu konuya fevkalade önem veriyor.  Ama elde olmayan sebeplerle özellikle Ordu Çevre Yolunun uzaması hepimizi üzüyor” şeklinde konuştu.

 

“EDS teknik eksiklikler giderildikten sonra hizmete açılacak”

 

Vali Seddar Yavuz, dana önce Ordu’da uygulanan Trafik Elektronik denetleme Sistemi’nin (TEDES) kamuoyunda çokça tartışıldığını hatırlatarak, anlık tuzak diye nitelendirilen konuların tamamen ortadan kaldırıldığını söyledi.

 

Bakanlık onayı ile yeni bir çalışma yapılarak EDS sistemine geçileceğine vurgu yapan Vali Seddar Yavuz “Büyükşehir belediyesinin bazı teknik eksiklikleri sebebiyle açılmadı, bu alt yapıdan kaynaklanan teknik eksiklikleri giderdikten sonra açılışa hazır hale gelecek. Bunu Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşüyoruz. Bittiğinde en kısa zamanda açmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“OSB’ler Ordu ekonomisine katkı sunacak” 

 

Vali Seddar Yavuz, Fatsa, Ünye ve Ordu’da kurulacak olan yeni Organize Sanayi Bölgeleri hakkında da bilgi vererek, amaçlarının OSB’leri süratle bitirerek Ordu ekonomisine kazandırmak olduğunu söyledi.

 

Vali Yavuz sözlerini şöyle tamamladı: “Şu anda Ordu’da aktif olarak iki OSB’miz var. Yaklaşık 7 bin 500 kişi çalışıyor Ordu’da şuan itibariyle söylüyorum. 162 bin civarında da aktif sigortalı çalışan kardeşimiz bulunuyor. Dolayısıyla bizim Ordu’dan göçü önleyebilmemiz, geri göçü almamız bakımından mutlak suretle sanayi sektörünü geliştirmemiz gerek. Bu gerçeklik görülmüş ki, şu anda 3 tane OSB’nin kurulması çalışmaları başlatılmış ve kamulaştırma işlemleri devam ediyor. 3 OSB’nin kamulaştırma bedellerinin ödenmesi için şuan itibariyle 110 milyon civarında bir kaynağa ihtiyacımız var. Geçen yılda bunun için yoğun çalışma yaptık. Özellikle Kültür ve Turizm Eski Bakanımız Sayın Numan Kurutulmuş, milletvekillerimiz, valiliğimiz bu konuyla ilgili önemli çalışmalar yaptı ve 25 milyon civarında bir kamulaştırma bedelini vatandaşımıza ödedik. 2019 yılı içerisinde de bu kamulaştırma bedellerini temin edip, ödemeye gayret ediyoruz." Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi