Mesajında milli egemenliğin önemine vurgu yaparak, çocuklara seslenen Başkan Enver Yılmaz, “Sizler görevinizi, sorumluluğunuzu ve onurunuzu her şeyin üstünde tuttuğunuz oranda bu aziz millet daha hızlı gelişecektir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın mesajı şöyle;


“Büyük Türk milleti’nin, tarih boyunca karşılaştığı olayların üstesinden gelme kabiliyetinin sebebi, sahip olduğu milliyet şuuru ile hürriyet ve istiklale olan tutkunluğudur. Milletimizin kendi kaderine yön vermeye talip olduğu bu tarih 23 Nisan’dır. Bu tarih ise Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armağanı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlandığı çok özel bir gündür.

Bu bayram; Türk milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.

Bu bayram; Bugünün küçükleri, yarının büyükleri ve geleceğimiz olan çocuklarımız için bir şenlik, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin garantisi olarak gördüğü çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Bu bayram; Büyük Türk milleti’nin, tarih boyunca karşılaştığı olayların üstesinden gelme kabiliyetinin sebebi, sahip olduğu milliyet şuuru ile hürriyet ve istiklale olan tutkunluğudur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletin verdiği kurtuluş mücadelesinin içinde doğmuş ve dünyada bir benzeri daha olmayan bir kurtuluş öyküsü olmuştur. Böylece, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışıyla parlamenter demokrasimizin ve cumhuriyetimizin de temelleri atılmıştır.

Sevgili Çocuklar,

Ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır.

Dünyanın hiçbir ülkesinde çocuklara armağan edilen böyle bir bayram yoktur. Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ilan etmekle hem sizlere duyduğu güven ve önemi belirtmiş, hem de gelecekte yönetimi ele alacak olan siz değerli çocuklarımızın, kaynağını milli egemenlikten alan demokrasiye sahip çıkmasını sağlamıştır. Sizler, görevinizi sorumluluğunuzu ve onurunuzu her şeyin üstünde tuttuğunuz oranda bu aziz millet daha hızlı gelişecektir.

Ordu Büyükşehir belediye Başkanı olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz siz çocuklarımıza daha mutlu yarınlar ve içinde yaşamaktan zevk alacakları bir Ordu ili bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. Hazırladığımız projelerin tamamı öncelikle geleceğimiz olan çocuklarımızın refahı ve mutluluğu içindir. 19 ilçemize hiçbir ayırım yapmaksızın, her noktasında yaşayan çocuğumuzun mutluluğu için hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu güzel ilimizde, çocuklarımızın sosyal ve fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması için, tüm imkânlarımızı seferber edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin mimarı siz sevgili çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı ifade ederek,  saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi