Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Yönetici kıyımına, rotasyon tehdidine, eğitimde özelleştirmeye, eğitimde yandaş kadrolaşmaya, TEOG kargaşasına son vermek istediklerini bildiren Eğitim İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala, AK Parti yandaşı bir sendika hariç diğer sendikaların sahaya ineceğini ifade etti. Eğitim sistemindeki kötü gidişattan dolayı bütün sendikaların birleşmesini isteyen Pala, çocukları ve öğrencileri bekleyen tehlike varken sendika reklamı yapmanın anlamı olmadığını da kaydetti.


“Bütün sendikalar katılmalı ve destek vermeli”


Eğitim sistemindeki kötü gidişattan dolayı bütün sendikaların birleşmesini isteyen Hikmet Pala, “Bu greve bütün sendikalar katılmalı ve destek vermeli. Çocuklarımızı ve öğrencilerimizi bekleyen bu kadar büyük tehlike varken sendika reklamı yapmanın anlamı yok. Eğitim İş Sendikası olarak 26 Ağustos’ta bütün sendikalara ortak hareket etmek için mektup gönderdik. AK Parti yandaşı bir sendika hariç herkes greve destek verdi” açıklamalarını yaptı.


“Kulluk düzenine bir başkaldırı olarak değerlendirilmeli”


“24 Eylül 2014 tarihinde yapılacak iş bırakma eylemi eğitim emekçilerinin tepkilerini daha güçlü bir biçimde göstermeleri için bir ortaklaşmadır” diyen Hikmet Pala, “Bu tarihsel fırsat bir alan ortaklaşması olarak değil işyerlerinin boşaltılarak AK Parti'nin yandaşlaşma, piyasalaştırma ve kulluk düzenine bir başkaldırı olarak değerlendirilmelidir. Alan ortaklaşması teorik olarak istendik bir durum olmasına rağmen her meşru taleple başlatılan eylemliliği etnik ayrışmacı ve küresel sömürgeciliğin işbirlikçisi bir siyasal hareketin güdümünde provoke eden sözüm ona bir ‘emek örgütünün’ tutumu nedeniyle uzak bir olasılığa ötelenmiş gözükmektedir ifadelerini kullandı.


“Her sendika özgür”


Her sendikanın soruna kendi penceresinden yaklaşmasına ve buna uygun çalışmalar yapmakta özgür olduğunu vurgulayan Pala, “Eğitim İş olarak emeğimize ve ülkemizin temellerine yönelen gerici ve sermayeci yönetim anlayışına karşı olan tepkimizi sınıf mücadelesinin temel şiarı ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ ile göstereceğimizi ifade ettik. Emekten ve cumhuriyetten yana tavrımızda asla yalpalamadık. Duruşumuz ve sendikal mücadelemiz eğitim emekçilerinin ve Türkiye kamuoyunun takdirine sunulmuştur” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi