Ordu Yorum/Celal Yıldız
Hükümetin eğitimin en temel ilkelerine aykırı düzenlemelerde ısrar ettiğini savunan Eğitim İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Gündüz Pala, “Eğitimi niteliksizliğe, düzensizliğe ve kaosa sürükleyerek çocuklarımızın geleceği ile oynamaya devam etmektedir. MEB tarafından son dönemde yapılan bazı değişiklikler ve uygulamalarla yüz binlerce öğretmen, öğrenci ve veli mağdur edilmiştir” açıklamalarını yaptı.

“Kendi öğretmen sınıfını yaratacaklar”
Pala, “Torba Yasayla, aday öğretmenlerin asaleten atanması için sözlü sınava tabi tutulacak olması,  tıpkı yönetici atamalarında olduğu gibi öğretmen atamalarında da siyasi referansların dikkate alınacağının göstergesidir. Yönetici görevlendirmelerinde tam bir kıyım gerçekleştiren Bakanlık, kendi ideolojik hedefleri ve yandaş sendikanın istekleri doğrultusunda kendi öğretmen sınıfını yaratacaktır” ifadelerini kullandı.

“Ortak mücadele zemini yok edildi”
Gündüz Pala, “Eğitim İş eğitim emekçilerini ve çocuklarımızı ilgilendiren düzenlemelere karşı 26 Ağustos 2014 tarihinde eğitini iş kolunda örgütlü tüm sendikalara mektup yazarak bütün eğitim çalışanlarını ‘Birleşerek kazanacağız’ düşüncesiyle ortak mücadeleye çağırmıştır. Ancak eğitim sisteminin gerçek sorunlarını dile getirmek yerine,  etnik ve mezhepsel temelli taleplerle emekçilerin ortak mücadele zemini yok edilmiştir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi