ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş’ı “Eğitimde İş Birliği” protokolünü imzalamak amacıyla ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerin öğrenme başarılarını artırma ve daha ileri düzeyde öğrenim görmelerine imkân tanınması amacıyla iki kurum arasında protokol imzalandı.

İmzalanan protokol sonrası açıklama yapan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, öğrencilerin daha iyi yetişmesi ve gelişimi, okullara bir kültür kazandırılması için bu protokolün önem arz ettiğini, sonrası için de Ordu Üniversitesi ile ortak projelerde yer alınacağını belirtti.

Rektör Yarılgaç, “Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak projeler üretmekte ve bu projeleri beraber yürütmekteyiz. İl bazında düşünüldüğünde ise Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve birimleriyle uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. İmzaladığımız bu tür protokoller de bu uyumlu çalışmaların birer göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bakanlığımız ve Ordu Üniversitesi arasındaki bu uyumu; bir protokolle taçlandırmak, yürütülen çalışmalara işlerlik kazandırmak ve çalışmaların devamlılığını sağlamak bizim önem verdiğimiz bir husustur. Milli Eğitim Bakanlığı camiasına alanlarında uzman akademisyenlerimizle birlikte projenin de amacına uygun olarak rehberlik etmek Üniversite yönetimi olarak bizleri memnun edecektir. Projenin başta yeni yetişen neslimize ve her iki kuruma hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi