Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Altınordu’da özel bir sürücü kursunun müdürlüğünü yapan Turgay Öztürk 1 Eylül 2014’te yürürlüğe girecek olan ‘Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Kursiyer Kayıt Sözleşmesi’ ile ilgili bilgi verdi. Bu sözleşmeyle birlikte hem kursiyerlerin hem de kursların kendilerini yasal güvence altına alacaklarını belirten Öztürk, “Sözleşme her iki tarafa da sorumluluklarını öğretiyor” dedi. Yeni yönetmeliğin kaçak kurslarında önüne geçeceğini savunan Kurs Müdürü Turgay Öztürk, yeni açılacak sürücü kursların nüfusa dayalı olarak hizmet vereceğini dile getirdi. Öztürk ayrıca, “Vatandaşlar artık sözleşmeye göre ücret ödeyecek. Sözleşmedeki ders saatinden fazla eğitim almak isteyenler ekstradan ücret ödeyecek. Yani ders saatini aşanlar bu ücreti ödeyecek” açıklamalarını yaptı.
İşte sözleşmedeki bazı maddelerden satırbaşları

Direksiyon ve teorik dersin ders saatinin yüzde 20’sinden fazla derse gelmeyenin kaydı silinecek. Kursta telafi programı almak isteyen kursiyer kurs müdürünün uygun göreceği bir zamanda ders ücretini ödeyerek telafi programına dahil olacak. Akan trafikte direksiyon eğitim ders saati 50 dakikadan az olmayacak. (A1-A2 sınıfı 10 saat), (B sınıfı 12 saat), (C-E sınıfı 24 saat), (D sınıfı 30 saat), (F sınıfı 10 saat) Bu ders saatlerini yeterli bulmayanlar ders ücretini ödeyerek saati arttırabilir.
Randevu sistemi geliyor

Direksiyon eğitimi ders sınavına randevu sistemiyle gidilecek. Kurs ücreti ya kursa elden teslim edilecek ya da belirtilen bir bankanın hesap numarasına yatacak. Söz konusu tarihlerde kurs ücretini ödemeyen kursiyerler tüm borçtan sorumlu tutulacak. Direksiyon eğitim sınavında komisyon üyelerinin işlerini yapmasını engelleyen kursiyerler 4 ay sınav hakkı alamayacak.

Editör: Haber Merkezi