Büyükşehir Belediyesinin yaşamı tehdit eden bütün felaketlerde, arama kurtarma operasyonları yapmak üzere her yıl ilkbahar ve sonbaharda gerçekleştirdiği yenileme ve koordinasyon eğitimleri kapsamında, 12 kişilik personel sonbahar dönemi eğitimi almaya başladı.

 

120 saatlik eğitimden alacaklar

 

120 saatlik özel bir eğitim programından geçirilen ekip, Ordu ili genelinde, bölgede ve ülke genelinde afet ve acil durum, doğal felaketlerde anında arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirebilmek amacıyla eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

 

Hem teorik hem de tatbiki eğitim alıyorlar

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Ekibi düzenlenen eğitim programında kurtarma bilgisi ve kurtarma ekibinin özellikleri, kurtarmada kullanılan bağlar ve düğümler, güvenli çalışma esasları, kuyularda, karanlık ve dumanlı ortamlarda ve enkazda arama kurtarma, sedye ile yaralı taşıma teknikleri, yüksekten iniş ve yaralı kurtarma çalışmaları, toprak kaymaları ve trafik kazalarına müdahale gibi birçok alanda hem teorik hem de tatbiki olarak eğitimlerden geçiyor.

 

Ordu ilinde yer alan riskli bölgelerde zor koşullar altında eğitimlerini sürdürecek olan ekip, olası tüm arama kurtarma faaliyetlerinde aktif olarak yer alacak. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi