Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, geçen bir aylık süreci değerlendirdi. Yapılan çalışmalar ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Güler, planlanan projeleri de anlattı.

Belediyeciliğin klasik hizmetleri dışında ekonomiye ağırlık vereceklerini belirten Hilmi Güler; “Ekonomiye, eğitime, turizme, yeni mesleklerin desteklenmesine ağırlık veriyoruz. Bundan sonra kalkınma ile ilgili projeleri göreceksiniz. 3 konuya ağırlık veriyoruz. Para yönetimi, insan yönetimi ve kaynak yönetimi. Para yönetimi deyince verimliliğe ve tasarrufa ağırlık vereceğiz. Olduğu kadar masraflarımızı kısmak, harcamalarımızı daha verimli bir şekilde yapmayı düşünüyoruz. İnsan yönetiminde ise yeni teşkilat şemamızı oluşturuyoruz. 384 çalışanımızla tek tek mülakat yapıyoruz. Buradaki amacımız bunların gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak. Yeni bir beyin takımı oluşturmak istiyoruz.” dedi.

“Denizi hayatımıza dahil etmek istiyoruz”

Yatırımlar ile ilgili Cumhurbaşkanı ve bakanlardan yeni sözler aldıklarını ifade eden Güler; “Ordu ile ilgili yatırım konularını Cumhurbaşkanımız ile bakanlar ile görüştük. Yeni sözler aldık, bazı yatırımların hızlandırılmasını konuştuk. Akdeniz Karadeniz yolu bizim için son derece önemli bir yol. Konteyner liman projesi son derece önemli aynı zamanda denizin kullanılması çok önemli. Denizi hayatımıza dahil etmek istiyoruz. Balıkçı barınakları dahil olmak üzere denizde yapılacak şeyleri yapalım istiyoruz.” diye konuştu.

“Seracılık geçim kaynağı olacak”

Tarımsal faaliyetlere de değinen Güler; “Ordu’nun çiçeğini uzun vadede kendimiz yetiştirmek istiyoruz. Seracılık ve çiçek yetiştiriciliği aynı zamanda geçim kaynağımız olacak. Hem kendimiz üreteceği hem de para kazanacağız. Örtü altı seracılık konusunda da fideler dağıttık. Bunların da ekonomimize önemli katkıları olacak. Hayvancılık ile ilgili de yoğun çalışma içindeyiz.” dedi.

“Migros Ordu’da üretilen ürünleri satacak”

Migros, Setur ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Güler; “Seturla işin turizm boyutunu konuştuk. Ordu’ya gelen kişi burada birkaç gün kalmadan geçmesin istiyoruz. Migros ile ilgi şöyle bir anlaşmaya vardık. Bizim hanımlarımız, kooperatiflerimiz hangi ürünü üretirse Migros bu ürünü alacak. Bir malın üretilmesi önemli değil, satılması önemli. Ürünlerin elimizde kalmaması lazım.  Tarım kredi kooperatifleri ile çalışmalarımız var, istiyoruz ki bizim topraklarımız fındıktan fındığa çalışmasın.” şeklinde konuştu.

 

 

Soya üretilecek!

Soya üretimi yapılacağını söyleyen Güler;Soya ürününü Ordu’da tekrar başlatma kararı aldık. Soya bitkisel proteini en yüksek olan ürün. Bunu canlandıracağız. Soya fabrikamız var ama üretim yok. Buna ağırlık vereceğiz.” diye konuşu.

Çambaşı yolu bitirilecek!

Çambaşı yolu hakkında da bilgi veren Güler; “Çambaşı Yaylamız önemli bir kaynağımız. Kabadüz yolu çileli bir yol, çift araç geçişi de mümkün olmuyor. Kış şartlarında da bazen kapanıyor. Hazır yolumuz var dereyolu. Şu anda Ulaştırma Bakanımız ile orada bir ödenek eksikliği için görüşüldü. Yol bir an önce bitirilecek. Yarım saatte Topçam’da olacağız. Topçam’ın içinden Yeşil yola bir bağlantı var. O yolun şuanda kazısı bitti, asfaltın da bir bölümü bitti. Bu yaz tamamlayıp, açılacak. Bu arada Kabadüz yolu battal oluyor diye algılanmasın. O yol devam ediyor. Bu alternatif, ikinci bir yol olacak. Yol standardı yüksek, karayolları standardına uygun Çambaşı’na ulaşım sağlanmış olacak.” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi