Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, parti binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Torun, gündemle ilgili konulara değindi. Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirten Torun, ülkenin iyi yönetilmeyişinin üzerine mazeretler koyularak, dikkatler başka yönlere çekilerek, gerçeklerin unutturulmaya çalışıldığını söyledi.


“Boş gündemler yaratılıyor”

Terör sorununun çözülmesi için somut bir adım atılmış değilken, boş gündemler yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Torun; “Ülke yönetmek ciddi bir iştir. Sadece ben yaptım oldu derseniz her gün yaşanan sorunlar artarak devam eder. Her gün şehit haberleri ile karşı karşıyayız. Geçmişte Oslo’yla başlayan bir süreç, Dolmabahçe’de imza ile devam etti ve bugün maalesef onun acısını çekiyoruz. Çözüm sürecinde görevini yapmayan kamu görevlileri için suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Süreç devam ediliyor diyerek, dağdaki terörist şehre indi binaların bodrum katları cephaneliğe dönüştü.” dedi.

“Sınır ihlalinin gerekçesi olmaz”

Geçtiğimiz gün Rusya uçağının Türk sınırlarını ihlaline değinen Torun, "Asla ve asla sınırlarımızı ihlal etmenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu Rusya tarafından yapılan ihlal bizi üzmüştür ve şiddetle de kınıyoruz. Bu konuda gerekenlerin de yapılacağına inanıyoruz. Ama diplomasi de çok farklı bir şeydir. Bugün sınırlarımızda sıfır sorunla geldik, hep sorun haline oturduk kaldık. Türkmenleri özellikle Cenevre'de mutlaka masaya oturtmalıyız dedik, ama bugün maalesef Türkmenlerin konusu Cenevre'de yok. Şimdi Suriye bastırıyor ve Türkmenlere sınırlarımızı açtık ve onları bağrımıza bastık." diye konuştu.

“Oyunu bozmalıyız”

Düşen fındık fiyatları konusunda da açıklamalarda bulunan Torun, devletin fındığa müdahale etmesi gerektiğini belirterek; şöyle konuştu; “Fiyatlar yaklaşık 12 TL civarında açıldı. Biz 15 TL üzerine çıkmasını beklerken, maalesef 10 TL’nin altına indi. Fındığımızı eğer pazara indirmezsek, rekabet gücünün biz üretici olarak elimizde bulundurursak, bu işi çözeriz dedik ama bunca direnmemize rağmen yine beklentilerimiz olmadı. Yaklaşık 200 ton fındığın emanete verilmesinin sıkıntılarını yaşıyoruz. Üretici olarak her  türlü meşakkate katlanmamıza rağmen yine bu konuda belirleyici olamadık. O zaman devreye devletin girmesi lazım. Devletin üreticisine sahip çıkması lazım. Piyasadaki arz fazlası fındığı garanti etmesi alması lazım. Bir an önce hükümetin ya TMO’ya ya da FİSKOBİRLİK’e kaynak aktarımında bulunarak, piyasadaki arz fazlası fındığı aldırmasından başka çare yok. Avrupa nasıl olsa emanete bırakılan fındığın kendisine geleceğini biliyor ve fiyatları manipüle ediyor bu oyunu bozmamız lazım.”
Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

 

Editör: Haber Merkezi