Fındık Üreticisinin yıllarca alın terinin karşılığını tam olarak alamadığını söyleyen Bahri Odabaş," Fındığın kaymağını Avrupalı birkaç firma yerken, milyar dolarlar para kazanırken Millet ve Devlet olarak biz hep fındıktan zarar ettik. Geçen sene Fındığını değerinde satmak için emaneten Avrupalı firmalara teslim eden Fındık üreticileri, sezon başında 14 TL ye  satmadıkları fındıklarını sezon sonunda 7.50 TL ye hesap kesmek zorunda bırakıldı." dedi.

 

Odabaş, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Çünkü sezon başında emaneten aldıkları fındıkları Dünyaya satan Avrupalı firmalar sattıkları fındıkların parasını en alt seviyeden ödemek, karlarına kar katmak için sezon ortalarından sonra fındığa ihtiyaçları olmadığı, ve piyasayı sunni olarak düşürmek için aylarca fındık alımı yapmayarak fındık piyasasını 7.50 TL ye kadar düşürdüler.

 

Biz başta Tarım Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Yardımcıları, Fındıkçı, Kurtulmuş ve Canikli, Başbakan, Cumhurbaşkanı’na yazdığımız yazılar ve problemin çözümüne yönelik çok kolay önerilerimizden de bir sonuç alamayınca ( Görüşme talebimiz bile karşılanmadı) Fındık sezonu 7.50 TL den kapandı.

 

Şimdi aynı hataya düşmemek için fındık üreticilerini ve Ziraat odalarını uyarıyorum, iş başa düşmüştür, fırsat fındık üreticisinin elindeyken acele etmeden fındıklarını hem erken satmamalarını veya acil ihtiyaçları kadar satıp kalanı emanete vermeden ellerinde bekletmelerini tavsiye ediyorum." Ordu Yorum

                                                                                                          

Editör: Haber Merkezi