OrduYorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Boztepe’ye yapılan 5 yıldız otel son sürat devam ediyor. İş adamı Şenel Kaçmaz’ın başlattığı fakat daha sonra sağlık sorunundan dolayı Karadeniz Örme Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.’ye devrettiği inşaatta çalışmalar aralıksız devam ediyor. Ordu'nun turizm şehri olabilmesi için kaliteli yatak kapasitesine sahip marka otellerin Ordu'ya kazandırılmasına yönelik girişimler Ordu eski Valisi Orhan Düzgün zamanında başlatılmıştı. Orhan Düzgün’den sonra Ordu’ya gelen Kenan Çiftçi ve şuan ki Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Ordu’nun turizmden ekmek yiyeceğini açıklamıştı.


128 oda, 350 yatak kapasiteli


Ordulu iş adamı Şenel Kaçmaz tarafından 2010 yılında başlatılan Boztepe Otel İnşaatı geçtiğimiz Nisan ayında Karadeniz Örme Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.’ye devredilmişti. Ordu Valiliği ile protokol imzalayan Karadeniz Örme Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş, otelin yapımını ve işletmesini 49 yıllığına üstlenmişti. Boztepe Otel’in 128 oda ve 350 yatak kapasiteli olması bekleniyor.


Turizmden ekmek yenilecek


Ordu’nun fiziki yapısından dolayı sanayi kenti olamayacağına dikkat çeken İş Adamları, Ordu’nun turizm kenti olması gerektiğini ifade ediyor. Sanayinin şehre girmesiyle doğal güzelliklerin yok olmasından endişe eden Ordulular da kentin turizmle anılmasını istiyor. Son 10 yılda Ordu’ya gelen her valinin Ordu’yu turizmle anması ve yapılan yatırımlardan dolayı kentin gelecek yıllarda bu sektörden ekmek yiyeceğini işaret ediyor.

Editör: Haber Merkezi