Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu’nda yapılan değişiklikle, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirilen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ilk resmi ziyaretini memleketi Ordu’ya yaptı.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un ilk ziyaretini kendi memleketine yapmasından dolayı mutlu oluklarını ifade eden Vali Seddar Yavuz, "Sayın Bakanımızın, Kültür ve Turizm Bakanı olarak  görevlendirilmesinden sonra ilk ziyaretini doğduğu topraklara, memleketine, ilimize yapmış olmasından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımıza yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. " diye konuştu.

 

Yayla turizmi önemli!

 

Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, fındıkla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Fındık konusunda ne gerekiyorsa vatandaşımızı mağdur etmeden, Türkiye ekonomisine en iyi şekilde katkı sunacak, tekelleşmelerin önüne geçecek bir politika izlenecektir. Bununla ilgili çalışmaları yeni Bakanımız sürdürüyor. Bitirdiği noktada bunu kamuoyu ile paylaşacak" derken, yayla turizmi ile ilgili olarak ta yaptığı açıklamada, "Sadece Ordu için değil,  özellikle Karadeniz bölgesi için yayla turizminin önemli olduğunu biliyoruz. Yaylalarımızı mahvetmeden, betonlaştırmadan, çirkinleştirmeden ve oradaki güzellikleri kalıcı hale getirecek ama bu güzelliklerden iç ve dış turistlerin istifade etmesini sağlayacak çalışmalar yürütülmeli.  Türkiye'nin turizm alanında geniş bir potansiyeli, ciddi bir birikimi de var. Bu birikimi özellikle Karadeniz’e ve Ordu'ya yansıtmak, boynumuzun borcu" yanıtını verdi.

 

“Şehir hastanesi için en doğru projeyi, Ordu’ya kazandıracağız”

 

Bakan Kurtulmuş,  basın mensuplarının Ordu'ya yeni yapılacak olan şehir hastanesi ile ilgili olarak yönelttiği soruya ise, "Yer tespiti konusunda Sayın Recep Akdağ ve Sayın Veysel Eroğlu ile bir toplantı yaparak, hastane yapılacak yerle ilgili bütün ihtimaller ortaya çıkartıldı, teklifler son noktaya getirilerek,  karar alındı ve bununla ilgili çalışmalara başlandı. Devlette devamlılık esastır. Bir Bakanın değişmesi o bakanlıktaki işlerin akamete uğrayacağı anlamına gelmiyor. Yeni Sağlık Bakanı da bizim dostumuz, arkadaşımız ve aynı bölgeden hemşerimiz olan bir kardeşimiz. Projelerin Sayın Akdağ zamanındaki uygulanmasıyla, Sayın Demircan zamanında uygulanmasında bir fark olmaz. En doğru projeyi, en güzel projeyi, en kısa vakitte Ordu’ya kazandıracağız. Bu karar zaten alınmıştır. Yani oraya uygun en son 2-3 yer var. Bunlardan bir tanesi önemli ölçüde üzerinde mutabık kalınan yer, Botanik park. Mühim olan şehre en iyi değeri katacak olan çalışmayı yapmaktır. Bunu yaparken de asla çevrenin tahrip edilmesine, çevreye zarar verecek herhangi bir şeye zaten biz müsaade etmeyiz. Dolayısıyla hemşerilerimiz rahat olsunlar. Yani orada yapılacak olan bir şehir hastanesi şehrin çevresine zarar vereceği algısı içinde olmasınlar. " dedi. Haber Merkezi

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi