·         Altınordu’nun uzun yıllardır çözülemeyen çöp sorunu devam ediyor. Durugöl Mahallesi’nde Melet Irmağı’nın deniz ile buluştuğu noktaya dökülen çöp; denize ve çevreye verdiği zararla, kokusu ve görüntü kirliliği ile turizm şehri olma yolunda ilerleyen Ordu’ya yakışmıyor.

Durugöl Mahallesi’ne dökülen çöp alanında bulunan arıtma tesisi de tam anlamıyla çöpün eritilmesi ve çevre kirliliğinin ortadan kalmasına yardımcı olmuyor. Arıtma tesisinde sadece geri dönüşüm için kullanılabilecek; kağıt, cam, plastik gibi maddeler ayrıştırılıyor. Geri kalan safi çöp ise Durugöl’e dökülmeye devam ediliyor.

Kökten çözüm gerek

Yıllardır çöp ile iç içe yaşayan mahalleli özellikle yazın ağırlaşan kokudan ve sivrisinekten bıkmış durumda. Mahalle sakinleri kalıcı bir çözüm üretilmesi gerektiğini belirterek, çöpün bu alandan tamamen kaldırılmasını istiyor. Ayrıca, sağlığı tehdit eden çöpü hiçe sayarak, çöp alanında barakalarda yaşayan ve hayvanlarını otlatan insanlar da var.

Ayrıştırılmayan çöp Gürgentepe’ye

Geçtiğimiz günlerde çöple ilgili bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu’da ayrıştırılmayan çöplerin Gürgentepe ilçesi Işıktepe’ye gideceğini belirterek, Işıktepe’de bir düzenli depolama alanı oluşturulduktan sonra Durugöl’e çöp dökülmeyeceğini belirtti.

Yılmaz, vahşi depolamandan düzenli depolamaya geçildiğini belirterek; “Altınordu’da arıtma tesisimiz mevcut, toplanan çöpün yüzde 40’ını ayrıştırıyor. Kalan 2-3 kamyon çöpü de Durugöl mevkisine döküyoruz. Dökülen çöpün üzerini hemen toprakla kapatıyoruz ama bu geçi bir çözüm. Gürgentepe’de Işıktepe alanında bölge insanın da evet diyeceği güzergahta düzenli depolama ihalesine çıkmak üzeriyiz. Düzenli depolama alanı oluştuktan sonra Durugöl’e çöp dökülmeyecek. Ayrıştırma tesisinde ayrıştırılmayan, ve Durugöl’e dökülen çöpler Gürgentepe’ye gidecek” demişti. Ordu Yorum

SAHİBİNDEN-Ordu havayolu üzerinde, yaklaşık 6 bin metrekare alanda kurulu, Karadeniz ve Melet Irmağına sıfır, Mavi Bayraklı plaja 2 bin, Karadeniz sahil yoluna 150, Cumhuriyet Mahallesine 150, Durugöl Mahallesine 100 metre mesafede.

 OrduYorum / Neşe Çakar / Özel Haber

Editör: Haber Merkezi