19 Eylül İlkokulu önünde başlayan yürüyüş Atatürk Anıtı'nda son buldu. Anıta çelenk sunulmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Engelli derneklerinin ve birçok engellinin katıldığı törende engelli dernekleri ve engelliler adına Göksel Demirel bir konuşma yaptı. Demirel, engellilerin hayat koşullarından bahsederek, yaşam şartlarının iyileştirilmesini istedi.

 

Engellilere hizmet etmenin bir gönül işi olduğunu belirten Demirel; "Engelliler için yapılan her hizmetin bir gün tüm insanlara lazım olabileceği unutulmamalıdır. Engelleri sahiplendiğimiz sürece onları engelsiz hale getirebiliriz." dedi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar; "Engelliler adına mevzuat alanında birçok düzenleme yapıldı. Engellilerle empati kurulduğunda birçok sorun da kendiliğinden çözülmüş olacak." dedi.

 

Vali Yardımcısı Ahmet Akın Varıcıer ise, toplumda farkındalık yaratmak gerektiğini belirterek; "Amacımız engelliler toplumda hak ettiklerini bulmaları. Medeni toplumlar birlikte yürüyebilen toplumlardır. Son yıllarda ülkemizde de engellilerin sosyalleşmeleri adına birçok girişimler yapılıyor." diye konuştu. Ordu Yorum/Hasan Özata

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi