Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, engelli vatandaşların toplumsal hayatın içinde yer almalarını kolaylaştıracak istihdamda devletin  eksiğini kapamadığını belirterek, “Kamuda istihdamda geçmiş yıllara bakıldığında gözle görülür bir düzelme vardır. Bugün kamuda Engelli arkadaşımız devletin verdiği görevle milletimize hizmet etmektedir. Fakat Mart ayı itibariyle engelli kontenjanı kamuda boştur. Bize göre bu kamuya yakışmayan bir tablodur. Devlet engelli istihdamında öncü olmalıdır ki özel sektörü de bu konuda teşvik edebilsin. Devleti yönetenler engelli istihdamı ve engellilerin topluma katılması, yaşantıların önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmelidir. 

Her şey de olduğu gibi bu konuda da yasal düzenleme yapmak yetmemekte fiilen uygulamaya geçirmek gerekmektedir.” Dedi.


“Duyarsız kalınmamalı”


“Engelli istihdamının dışında kamuda engelli çalışanların çalışma yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemeler her kurumda titizlikle yapılmalıdır” diyen Zengin, şöyle devam etti: “Sorunlara duyarsız kalınmamalıdır. Bugün engelli otoparkı birçok kurumda yoktur. Var olanlarda kurum girişine çok uzaktadır. Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ne yazık ki kurumlarda tam anlamıyla karşılanmamaktadır. Devlet çıkardığı mevzuatları ilk önce kendi kurum ve kuruluşlarında uygulamalıdır. Kamuda görev yapan engelli çalışma arkadaşlarımızın hem rahat görev yapması hem de rahat hizmet alması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Engelli arkadaşlarımızın beklentisi budur. Yoksa Engelliler haftasında kamu çalışanı engelli arkadaşlarımızı birgün idari izinli sayarak mutlu etmiş olmazsınız. Yılın kalan günleri için neler yapabilirizin derdinde olursanız onları gerçek anlamda mutlu etmiş olursunuz. Engelliler de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadır. Çalışmak, severek çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder.

Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engellilerin de yapabileceği işler vardır. Onlara çalışabilecekleri alanlarda iş vermek gerekir. 

Türk Sağlık –Sen olarak tüm bu beklentilerimizin gerçekleşmesi dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımızın 10-16 Mayıs, “Engelliler Haftası'nı kutluyoruz.” Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi