Ordu Yorum/Celal Yıldız

Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şube Başkanı Selma Gülseren, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun (OBKT) yeni sezon hazırlıklarında engelli tiyatrosuna dair bir açıklama yapmamasına tepki gösterdi. Kimseden maddi bir beklentilerinin olmadığını kaydeden Selma Gülseren, “OBKT’nin yeni Genel Sanat Yönetmeni Erhan Özçelik yeni sezona dair birçok yenilikten bahsetti. Yenilikler olacağını söyledi ama engelli tiyatrosuyla ilgili bir şey demedi. Bu duruma hem ben hem engelli kardeşlerim çok üzüldü. Bizim kimseden bir maddi beklentimiz yoktu” ifadelerini kullandı.


“Engellerimizi aşmaya çalışıyoruz”


Yeni sezonda engellilerle ilgili haber yapılmamasının engelli camiasını üzdüğünü belirten Gülseren, “Biz engelli tiyatrosuna yaklaşık 3 yıldan beri emek sarf ediyoruz. Bu projeyi sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Hiçbir engelli beş kuruş para almadan bu işi yapıyordu. Biz sosyal hayatın içinde olmak için çabalıyoruz. Engellerimizi aşmaya çalışıyoruz. OBKT’nin yeni Sanat Yönetmeni Erhan Özçelik yeni sezon için açıklama yaptı ama engellilere dair açıklama yapmadı. Buna hem ben hem de engelli kardeşlerim çok üzüldü” yorumunda bulundu.


“Maddi bir beklentimiz yok”


“Oynadığımız oyunlarla Ordu’da ses getirdiğimize inanıyoruz” diyen Ordu Sakatlar Derneği Başkanı, “Yaklaşık 3 seneden beri oyunumuz oynuyorduk. Hatta kendimiz geliştirmek içinde uğraşıyoruz. Belediyeler aracılığıyla oyunlarımızı bütün illerde oynamak istiyorduk. Bizim maddi bir beklentimiz yok. Ordu Büyükşehir olunca çok sevinmiştik bize daha fazla önem verilecek diye ama bu böyle olmadı” şeklinde konuştu.


“Dikkate alınmıyoruz”


Yeni OBKT ekibinin kendilerini muhatap alıp görüşmek istedikleri takdirde onlarla görüşeceklerini aksi durumda onlarla görüşmeyeceklerini vurgulayan Selma Gülseren, “Bize engelli tiyatronuz varmış derlerse gelin görüşelim derlerse görüşürüz. Aksi durumda bizde onları muhatap almayacağız. Engelli tiyatrosu olduğunu şimdiki sanat yönetmeni biliyor olabilir ama eski yöneticiler engelli tiyatrosunun olduğunu yeni ekibe iletmiş demek ki dikkate alınmamışız” açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi