Başkan Yılmaz, “Biz birlikte bu işi başardık, yönetimi de birlikte yapacağız. Biz birlikte Ordu’yuz. Biz siziz, siz de bizsiniz. Bizim makamlarımızın gelip geçici olduğunun farkındayım” ifadelerini kullandı.

Balıktaşı Otelde Düzenlenen sabah kahvaltısına Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Birol Yılmaz, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci, Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Coşkun, Ordu Basın İlan Kurumu Şube Başkanı Çetin Oranlı, Ordu’nun tüm ilçelerinde bulunan yazılı, görsel ve sosyal medyada görev yapan basın mensupları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 30 Mart seçimleri sonrasında basınla daha çok bir araya geleceklerini ifade ederek,  seçim süreci içerisinde Ordu basınının gösterdiği hassasiyete ve özveriye dikkat çekti.

“Çok seviyeli bir süreç takip ettiniz”

             Başkan Enver Yılmaz seçim süreci içerisinde basının çok seviyeli bir süreç takip ettiğini belirterek, “30 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından bildiğiniz gibi göreve başladım. Sizlerle birlikte olma düşüncemizi arkadaşlarımızla paylaşmamızın ardından böyle bir organizasyon yapalım düşüncesi içerisinde olduk. Bu çerçevede sizlerde nezaket gösterdiniz. Katılım gösteren bütün basın mensuplarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Zira bu seçim döneminin bizce de siyasi alanda ki birtakım eksikliklerini gideren Ordu Büyükşehir sınırları içinde ki basınımız olmuştur. Çok seviyeli bir süreç takip ettiniz. Öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Zira siyasetçiler olarak bazen topuzun ayarını kaçıranlar olsa da bu dönemde özellikle basınımız, her zaman o basın-yayın ilkelerine uygun terazisini korumaya özen gösterdiği gibi, fiilen de uyguladı” dedi.

“Bizim niyetimiz açısından da oldukça önemlidir”

Basınla her zaman çok samimi olduğuna da vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, “Ben yıllara dayalı siyasetimizde basınımızla her zaman içli dışlı olmuş kardeşinizim. Bu dönemde de Ordu basınımızın bütününü, başta partimiz ve şahsımıza göstermiş olduğu ilgi alakaya canı gönülden teşekkür ediyorum. Zira aday adaylığı sürecinden itibaren başlayan takvimle birlikte, adaylığımızın kesinleşmesinden sonra da özelikle basınımızla birkaç defa toplu olarak bir araya gelme ihtiyacı hissetmiştim. Orada bu tür bir birlikteliği de sağlayamamıştım. Adaylık süreci ile resmi başlangıç süreci doğal olarak birbirinden ayrı ve farklı. Ama şuanda görüyorum ki Büyükşehir Ordumuz da faaliyet gösteren yazılı, görsel ve internet medyasının temsilcilerinin aşağı yukarı tamamına yakınının burada olması bizim niyetimiz açısından da oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

“Basınımızla en üst seviyede diyalog içinde olacağız”

Seçim öncesinde verilen her sözün arkasında olduğu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, basın mensupları ile en üst seviye de diyalog içinde olacaklarını belirterek, “ Biz başta basın mensuplarımız olmak üzere Ordumuzu sivil toplum örgütlerimizle, birliklerimizle, odalarımızla faaliyet alanları ile ilgili konularda genel olsun, fikir alışverişinde olsun, sizlerle beraber yöneteceğimizi daha önceden deklarasyonunu yapmıştık. O sözlerimizin tamamen arkasındayız. Zaten önümüzdeki günlerde kurumsal yapılanmaya ilişkin Büyükşehir olarak yapılması gereken usuli işlemlerimizi tamamladıktan sonra inşallah biz birebir ziyaretlerimizle, ilçelerimize de gitmek suretiyle yerinizde, mekanınızda, aynen adaylık döneminde nasıl gelip konuşmuşsak, karşılıklı olarak istişare etmişsek, ortak payda da sıkıntılarımızın giderilmesi noktasında uyum halinde çalışabilmişsek, bundan sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her zaman basınımızla en üst seviyede diyalog içinde olacağımızı huzurlarınızda söylüyorum” açıklamasını yaptı.

“Hassas olacağız, itinalı olacağız.”


Türkiye genelinde emsallerine göre Ordu basınının çok farklı bir yerde olduğuna da dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Ordu basınımızın Türkiye’deki emsal illerle kıyaslandığında çok daha ileride bir kültüre ve birikime sahip olduğunu görüyorum. Özellikle yazılı ve görsel anlamda ki örnek ve numune çalışmalar emsallerimizin çok üzerinde. Bu çerçevede de biz Büyükşehir olarak her ortamda sağlamayı vaat ettiğimiz adaletimizi, hakkaniyetimizi, o duygularımızı, basın mensupları üzerinde de, o duygularımızı, basın mensupları üzerinde de, sizlerin teşekkülleri, birlikleriniz, cemiyetleriniz üzerinde de göstermeye gayret göstereceğiz. Hassas olacağız, itinalı olacağız. Her bir arkadaşımızın sorununu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, şehr-i emini olarak, halk tarafından seçilmiş en üst yöneticisi olarak çözülmesi hususunda kendimizi görevli adl edeceğiz. Bu çerçevede de 30 Mart seçimlerinin tarafımızca en iyi şekilde okunduğunu özellikle bilmenizi istiyorum” dedi.

“Makamlarımızın gelip geçici olduğunun farkındayım”

             Seçimlerden AK Parti lehine çok önemli sonuçlarla çıkıldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, % 55’lik oy oranı ile Orduluların kendisine önemli bir sorumluluk verdiğini söyledi. Başkan Enver Yılmaz seçim sonuçları ilgili olarak ta yaptığı açıklamada, “Bu seçimler bizim yükümlülüğümüzü, bizim sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Büyükşehirde % 55’lik oy oranı, en yakın rakibimize 21 puanlık bir fark, 19 ilçemizin tamamının kazanılmış olması ki, en düşük farkın olduğu yerde 6 puan fark, en fazla farkın olduğu ilçede de 41 puan farkla seçimin kazanılmış olması ve Büyükşehir’in 74 Belediye Meclis Üyesinin 69’unun AK Parti’li Meclis Üyeleri tarafından meclisin oluşturulması bu milletimizin başta şahsımız ve o tüzel kişiliği temsil eden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bizlere vermiş olduğu yükümlülüğün ve görevin bilinciyle hareket edeceğiz. Kucaklayacağız, dışlamayacağız, ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz. Adil olacağız, adaletli olacağız, hakkaniyetli olacağız, çözüm endeksli olacağız, sorunlarımızla ilgili şehirde bir konsensüs oluşmasına asgari anlamda önem vereceğiz. Zira şehri hep beraber yöneteceğiz. Biz birlikte bu işi başardık, yönetimi de birlikte yapacağız. Biz birlikte Ordu’yuz. Biz siziz, siz de bizsiniz. Bizim makamlarımızın gelip geçici olduğunun farkındayım” şeklinde konuştu.

“Ordu’ya itina ile yaklaşılacak”


Konuşmasının devamında ise hizmet yarışının 24 saat 365 gün durmaksızın devam edeceğini vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, “Süreç itibarıyla seçim kazanılması ile birlikte milletvekilliğinden istifa edip Belediye Başkanlığına giden bizim partimizde sınırlı sayıda ki 4 arkadaştan biriyim. Seçim kazanmamız bizim Milletvekilliğimden ayrılma gerekçesi oluşturdu. Önceki gün Ankara’da da Milletvekilliğimizden ayrılmak sureti ile ömrümüzün, siyasetimizin, hayatımızın tamamı, mesaimizin tamamı, 24 saatimizin, 365 günümüzün tamamı Büyükşehir Ordu’ya itina ile yaklaşılacak, sorunlarımızın giderilmesi ile ilgili gayret gösterilecek ve çalışılacaktır” ifadesini kullandı.

“Yapmış olduğumuz görüşmelerde de konumuz hep Ordu oldu”


 Seçim sonrasında kendileri tarafından vaat edilen her projenin arkasında olduklarını da sözlerine ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, emsal illere göre de Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kimlik anlamında emsal Büyükşehir illerin aşağı yukarı tamamından çok daha önce yapması gerekenleri yaptığını ve bitirdiği belirtti. Başkan Enver Yılmaz konu hakkında ise  “Bu ziyaretimizde de birkaç bakan ve sayın başbakanımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde de konumuz hep Ordu oldu. Önümüzde ki hafta tekrar gittiğimizde inşallah hükümet tarafından yapılması projelerin, vaat ettiğimiz projelerin, hukuki yapısı hazır olan projelerin tamamlanması ile ve sürecin başlatılması ile ilgili, Büyükşehir’de ki kurumsal kimliğin oluşturulması süreci ile paralel bir çalışma ortamı içerisinde olacağız. Şu aşamada Büyükşehir de biraz mevzuattan kaynaklanan, Büyükşehir Meclis Üyeleri yapılanması, komisyonların oluşturulması, tahmini bütçelerin oluşturulması ve resmi süreçlerin başlayabilmesi için verilmesi gereken imza yetkilerinin devri ile ilgili tamamen bir yasal süreci tamamlıyoruz, yaklaşık bir hafta içinde bunları tamamladık. Çok şükür bunu da gururla söylüyorum; Emsal illerimiz daha henüz toplanmamışken, Ordu kurumsal kimlik anlamında emsal Büyükşehir illerin aşağı yukarı tamamından çok daha önce yapması gerekenleri yaptı ve bitirdi” açıklamasını yaptı.

“En fazla konuşulan iller arasına Ordu’yu soktuk”

Seçimler sonrasında 17 ilçeyi ziyaret ettiğini de belirten Başkan Enver Yılmaz, “Bundan sonra biz, kurumsal kimliğimizin oluşması ve oturması hususunda belli bir süre geçtikten sonra, zaten seçimin hemen akabinde başlamış olduğumuz ilçe ziyaretleri ve şehir turlarımıza devam edeceğiz. Şu an itibarı ile ben 17 ilçemizin tamamını gezdim. Yarın Kabadüz, Yokuşdibi, Turnalık, Çambaşı, Cumartesi günü de Mesudiye ve beldelerimizin tamamına inşallah bir teşekkür ziyareti yapmayı planlıyoruz. Sonra da seçim döneminde yaptığımız gibi ilimizin farklı yerlerinde gidip ikamet etmek sureti ile, oralarda ki çalışmaya birebir müdahil olmak suretiyle ve yerinde kontrol etmek suretiyle ilk olacak çalışmalara hep beraber imza atacağız. Ordumuz 30 Mart seçimleri ile birlikte siyasi literatür de belki 100 yıl’da bir, bir faniye nasip olabilecek bir başarıyı yakaladık. Bu başarıda, Türkiye’de seçimin sonucu itibarı ile en fazla konuşulan iller arasına Ordu’yu soktuk. Bu başarı elbet te Ordu’lu hemşerilerimizin sandıkta göstermiş olduğu teveccühün nihayetidir” şeklinde konuştu.

“Projelerimizi ilk siz duyacaksınız, sizlerle tartışacağız”

Konuşmasının son bölümünde ise Ordu basınının seçim süresinde gösterdiği hassas yaklaşımından dolayı büyük memnunluk duyduğunun da altını çizen Büyükşehir belediye Başkanı Enver Yılmaz şunları söyledi;

“Ama özellikle siz sayın basın mensuplarımızın sürece ilişkin itinalı ve hassas yaklaşımınızın da sonuca yönelik etkisi olduğu düşüncesi içerisindeyim. Sizlerle her daim uyumlu ve huzurlu bir çalışma ortamı bulduk. Bundan sonra da geçmiş dönemde ki o itinalı gayretinizin Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla başta birlikleriniz, cemiyetiniz ve teşekkülleriniz olmak üzere her bir arkadaşımızın sorunları bizim sorunu olacaktır, her bir arkadaşımızın sıkıntısının çözümü konusunda ilk önce devreye girecek olan kardeşiniz biziz. Bundan yana hiç kimsenin endişesi olmasın. Sizlerin seçim öncesi yapmış olduğu itinalı, hassas, gayretli ve objektif çalışmalarınızı kamuoyu nazarındaki takdirini de gören birisiyim. Bu anlamda 30 Mart seçimlerinin Ordumuza, ülkemize hayırlı olmasını temenni ederken tüm basın mensuplarımızın bu sürece ilişkin itinalı tavır ve davranışlarından dolayı siz saygıdeğer kardeşlerimize, basın mensuplarına teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Zira daha önceki dönemlerde yapılan seçimleri de sizler hatırlarsınız.  Bir kutuplaşmaya doğru, bir ayrışmaya doğru süreç giderken, bu seçimde hakikaten sizler mesleki etiketinize, kariyerinize ve yemininize uygun bir şekilde, basın etiği açısından olması gereken hassasiyeti gösterdiniz. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siz saygıdeğer basın mensuplarımıza, sürece ilişkin gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı ve bu sürece paralel diğer siyasi partilerle paralel en iyi şekilde yürüttüğünüzden dolayı huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Katılım gösterdiniz ilçelerimizle birlikte, inşallah bundan sonraki toplantılarımızda da birebir sohbet edeceğiz. Konuşacağız, tartışacağız, projelerimizi ilk siz duyacaksınız, sizlerle tartışacağız. Şehrimizde de önümüzdeki sürece ilişkin gerekenleri yaptıktan sonra, bunları Büyükşehir bünyesinde oluşturduğumuz yeni basın ekibimiz özel olarak takip edecek”.

Gerçekleştirilen sabah kahvaltına Ordu genelinde bulunan basın mensuplarının yoğun ilgi göstermeleri dikkatleri çekerken Başkan Enver Yılmaz herkese teşekkür ederek “Ben bugün kü nezaketinize, ilginize, alakanıza, davetimize icabet etmenizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte sizlerle beraber Büyükşehir Ordu’nun geleceği için hep beraber çalışacağımızı söylüyor saygılar ve sevgiler sunuyorum” dedi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi