AKP’den istifa eden milletvekillerinden Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bir gazeteye verdiği demeçte yüce divan oylamasının AKP’de bölünme yarattığını söyledi.

 Bağımsız İzmir Milletvekili Ordulu siyasetçi Günay, Erdoğan’ın eski bakanların Yüce Divan’a gönderilmesi yönünde oy kullanan milletvekillerinin peşine düşüp intikam almaya çalışacağını, bunun da partiyi karıştıracağını ve kopuşlara neden olacağını savundu.

ERDOĞAN’A DERİN İSYAN


BirGün’den Ömür Şahin Keyif’in haberine göre; “Bir yandan şu andaki Cumhurbaşkanı ve bütün merkez karar organları bu konuda bir tek fire çıkmaması konusunda çok yoğun çaba sarf ettiler ve baskı sergilediler” diyen Günay’a göre, “Bütün bu baskıya rağmen iktidar partisinin 40’tan fazla fire vermiş olması önemli bir iç hesaplaşmanın başlangıcı.” Günay, Bakanların yargılanmaları yönünde verilen AKP oylarının, “17 Aralık’tan bu yana yaşanan tartışmaların içeride bir grup insanı önemli ölçüde etkilediği ve Erdoğan’ın sürekli olarak kendi kişisel hesaplaşmalarına partiyi araç olarak kullanma tavrına derinden bir isyanın yükseldiğini” gösterdiği kanısında.

“ERDOĞAN ACIMASIZDIR”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “fire”lerin peşine düşeceğini belirten Günay, sürecin “makul şüpheliler” yaratacağı görüşünde: “Erdoğan acımasızdır, şüphelendiği herkesle ilgili bu seçimlerde bir tasfiye süreci uygulayacak. Bunlar muhtemelen içeride bir hesaplaşmayı erken başlatmak isteyeceklerdir ama 40-50 civarındaki fireyi teker teker bilmediğiniz için en azından iki kat makul şüpheli olacak. Bunlar arasında hükümete kadar uzanan isimler var. Derin ve uzun bir hesaplaşma başlayacak. Tasfiye sürecine  karşılık da oluşacak. Bir yol ayrımına gelinecek, sanıyorum ki vicdanlarının sesini dinleyenler kopma eşiğine gelecekler, bu seçimden önce veya bu seçimden sonra.”

Günay, eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın “Arkadaşlar konuşmamı istemediler” şeklindeki açıklamasını ise şöyle yorumladı: 

“Bayraktar’ın yaptığı işlemleri Erdoğan’ın zorlamasıyla ve kendi hukukuna uydurarak yaptığı konusunda herhalde bir kanaati var ki ‘Bunları çıkıp açıklarsam ben aklanırım, kendime güveniyorum’ gibi bir tavrı baştan beri sürdürüyor. Ama bu cephede hiçbir gedik açılmasını istemedi Erdoğan, o nedenle toptancı bir tavır aldı. Bir milletvekili söyledi Meclis’te, bu soruşturmaların  asıl sıkıntıya sokacağı kişi partinin eski genel başkanı, bakanları değil, onu koruyorlar.” Haber Merkezi


 

Editör: Haber Merkezi