,CHP Genel Başkan Yardımcısı 22 Mayıs'ta açılacak havalimanı açılışına katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsız olmadığını belirterek, " Kendisi AKP’nin Başbakanı Cumhurbaşkanıdır. Davutoğlu göstermelik görev yapmaktadır. Esasen AK Parti’yi yöneten Cumhurbaşkanıdır. Kendisi de inkar etmiyor zaten" dedi.

Amaç oy toplamak

Bitmemiş havalimanın açılışına katılacak olan Cumhurbaşkanı’nın amacının partiye oy toplamak olduğunu ileri süren Akkaya, "Havalimanının gerçekten bitmesi için her şeyden önce müteahhit firma tarafından teslim edilmesi gerekiyor. Havalimanında daha aylarca sürecek bir çalışmanın olduğu gözle görülüyor. Bu açılış seçim öncesi sadece bir oy toplama çalışmasından başka bir şey değil. Zaten son dönemlerde bazı yerleri 5. kez açtıklarını görüyoruz" diye konuştu.

Bir tane bacası tüten fabrika açtınız mı?

“Onlar konuşur AK Parti yapar” diyorlar. Ne yapmışlar yol, köprü diyorlar peki hükümetlerin görevi nedir. Bu yapılanları bir başarı olarak mı değerlendirmek lazım. 91 yıllık cumhuriyet tarihimizde 13 yıla kadar ülkenin, havaalanı, demiryolu yok muydu?  Bunları yapmak iktidarın görevi. Asıl önemli olan şu, bir tane bacası tüten fabrika açtınız mı, istihdam yaratan iş yeriniz var mı. Açmadıkları gibi var olanları da kapatmaya devam ediyorlar."

 Ordu Yorum/Kemal ÇEKÜÇ

Editör: Haber Merkezi