Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için açtığı stantta görevli Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Birimi Kayıt Görevlisi Ebe Ayla Eke, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından ücretsiz kanser taraması yapıldığını söyledi.

Eke, kanserde erken teşhisin önemini vurgulayarak; “Kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve erken teşhisin hayat kurtardığını vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. KETEM tarafından 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere kalın bağırsak kanserine karşı taramalar ücretsiz yapılıyor. Vatandaşlarımız, Bucak Mahallesi’nde bulunan KETEM’e, aile hekimlerine veya devlet hastanelerine başvurarak, ücretsiz taramalarını olabilirler. Yapılan tarama sonuçları Ankara’ya gönderiliyor ve sonuçlar 15-20 gün içinde vatandaşımıza ulaşıyor. Bu taramalar gerçekten çok önemli, bu konuda herkesin bilinçlenmesi lazım.” dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından açılan stant, önümüzdeki Çarşamba günü tekrar kurulacak. Ordu Yorum/Neşe Çakar/özel

 

Editör: Haber Merkezi