Altınordu Belediyesi temizlik alanında yaptığı çalışmalarla vatandaşların beğenisini kazanırken geri dönüşüme de büyük önem veriyor. 18-24 Nisan Geri Dönüşüm Haftası kapsamında etkinlikler gerçekleştiren Altınordu Belediyesi bu kapsamda “Geri Dönüşüm Atölyesi” adıyla bir program düzenledi. Sırrı Paşa Caddesi Tahıl Pazarı’nda kurulan stantlarla vatandaşlar, evlerindeki eski eşyalarını uzman eğitmenler tarafından boyayarak yeniden kullanılabilir hale getirdi.


“Geri dönüşüm atölyesi ile vatandaşların bilinçlenmesine imkan sunuyoruz”


Düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş yaptı. Altınordu Belediyesi olarak temizlik alanında çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Tekintaş, geri dönüşmede büyük önem verdiklerini belirtti. Doğru geri dönüşümle ekonomiye katkı sunmak istediklerini vurgulayan Başkan Tekintaş, “Altınordu Belediyesi olarak bir çok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmaları yürütürken en fazla önem verdiğimiz hususların başında ise çevre temizliği ve temizlik ile ilgili etkinliklerin arttırılması yer alıyor. Biz şehrimizin temizliğini en üst seviyeye taşırken bunun yanı sıra geri dönüşümden çok daha fazla istifade etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün ise bir yandan ahşap boyama, bir yandan geri dönüşümden elde edilen ürünlerin değerlendirilmesi ve çevreye zarar verebilecek tüm metaryallerin toplanarak doğru bir geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması çalışmalarına önem veriyoruz. Hazırladığımız “Geri Dönüşüm Atölyesi” etkinliği ile vatandaşlarımızın bilinçlenmesine imkan sunuyoruz. Bir hafta süre ile ekiplerimiz Tahıl Pazarı’nda etkinliklerine devam edecek ve vatandaşlarımıza ahşap boyama ile ilgili bilgiler verecekler” dedi.

Başkan Tekintaş, ahşap boyaması yaptı


Yapılan konuşmaların ardından etkinliğin startını veren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, eşi Münire Tekintaş ile birlikte ahşap boyama çalışması gerçekleştirdi. Başkan Tekintaş, burada yıpranmış bir tepsiyi yaptığı boyama ile yeniden kullanılabilir hale getirdi.

Ev hanımları etkinlikten memnun kaldı

Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen “Geri Dönüşüm Atölyesi” etkinliğine katılan kadınlar, gerçekleştirilen uygulama dolayısıyla mutluluklarını dile getirdiler. Uzun zamandır bekledikleri bir uygulamayı gerçekleştirdiği için Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a teşekkür eden kadınlar, eski eşyaları boyayarak yeniden kullanabileceklerini ifade ettiler. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi