Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber


Kamuoyunda daha önce duyurulan ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeyi içeren ‘6 bin 552 Sayılı İş Kanunu İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’ 11 Eylül’de 29 bin 116 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bu kanunun Esnaf ve Sanatkârların kamuya olan borçlarında ödeme kolaylığı sağlayacağı öngörülüyor. Genelgenin Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’ne gelmesiyle birlikte borcunu tek seferde ödeyenden faiz alınmayacak.
 

6 ay’a yüzde 6 basit faiz


24 Eylül 2014 Eylül’de Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin (TESKOMB) uygulamaya koyduğu bu düzenlemeyle kooperatif takibindeki asıl alacak tutarın hiçbir gecikme faizi hesaplanmayacak. TESKOMB’un aldığı karara göre borcunu tek seferde ödeyenden faiz alınmayacak. Borcunu 6 ay’a kadar taksitlendirenden yüzde 6 basit faiz, borcunu 12 ay’a kadar taksitlendirenden yüzde 12 basit faiz, 18 ay’a kadar taksitlendirenden yüzde 12 basit faiz alınacak. Kredi borcu 1 Mayıs- 23 Eylül tarihleri arasında kooperatif takibine intikal eden ortaklar ise yapılandırmadaki tek seferde ödemeden yararlanacak. 24 Eylül-31 Ekim arasında borcunu tek seferde ödemek isteyenlerden de herhangi bir gecikme faizi alınmayacak.
  

Cörüt, “Esnaf bu fırsatı değerlendirsin”


Gülyalı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Cörüt, borcu olan vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Cörüt, “TESKOMB’un kararıyla ve hükümetin bu kararı onaylamasıyla birlikte esnaf için bir şans doğdu. Esnaf Kefaleten kredi alan esnafımız bu kanundan yararlanmalı. Borcunu tek seferde ödeyende faiz alınmayacak ama tek seferde ödeyemeyenler için 18 ay’a kadar yapılandırma var” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi