Orduspor'un sezon başı transfer ettiği ve A.B.D. Milli Takımında olduğu için takıma geç katılan Vandersloot ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Takıma geç katılmasına rağmen sezona çok iyi başlayan Vandersloot soruları içtenlikle cevapladı.

 Orduspor Kadın Basketbol Takımına son transfer olan isimlerden birisin. Buna rağmen şu ana kadar gösterdiğin performansla uyum sürecini aştığın görüldü. Takım içindeki uyumdan bahseder misin ?

 Ordu çok güzel bir şehir. Takımda Türkler ve yabancılar olarak iyi bir kimya oluşturduk. Eğer sakatsız ve sağlıklı bir sezon geçirirsek çok iyi bir takım olabiliriz.

Beşiktaş'tan sonra Türkiye'deki 2.maceran. Türkiye ligini daha önceden oynadığın için tanıyorsun. Gelmeden önce Orduspor hakkında bilgin var mıydı ?

Ordu hakkında çok fazla bilgim yoktu. Benim Tükiye'de ilk yılımda Beşiktaş'ta oynadığım dönem Orduspor 1.ligde değildi.

Orduspor'un Avrupa'da 2.yılı ve gruptaki 3 maçta 2 galibiyet var. Euro Cup'ta hedef olarak nereyi görüyorsun ?


Eğer takımdaki herkes sağlıklı bir sezon geçirirse ve şansımızda yanımızda olursa ben inanıyorum ki Euro Cup'ta finale kadar gidebiliriz.

 

YDÜ maçında Chicago'dan eski takım arkadaşın Fenerbahçeli Quickley Ordu'ya gelerek maçı tribünden izledi. Hem Quickley hem de şu an Chicago'da oynayan ve henüz Avrupa'ya transfer olmayan Elena Delle Donne hakkında düşüncelerini öğrenebilir miyim ?

 
Delle Donne iyi bir oyuncu. Şu sıralar Avrupa'ya transfer olmayacağını biliyorum. Chicago'da beraber oynadığım Türkiye'de 4-5 tane oyuncu var. Biz birbirimizi desteklemekten hiçbir zaman geri kalmayız. Bütün arkadaşlarımı desteklemeye giderim onlar da gelir. Bu benim için mutluluk verici birşey.


Taraftarlar 'asist kraliçesi' olarak sesleniyor. Bu lakap hoşuna gidiyor mu ?

 
Beni böyle çağırmaları çok hoşuma gitti. Ben bunu özellikle yapmıyorum sadece takıma yardımcı olmak için elimden gelen herşeyi sahaya yansıtmaya çalışıyorum.

 

Taraftarlar demişken Euro Cup maçı için gittiğiniz İsveç'te de 15-20 kişilik taraftar gurubu Orduspor'a destek verdi. Taraftarlar hakkında düşüncelerin neler ?

 

İç sahada iyi bir taraftar desteği var. İsveç'te de taraftarların gelip bizi desteklemesi beni gerçekten çok mutlu etti.

Ordu Yorum / Samet Karadağ/ Özel Röportaj

 

Editör: Haber Merkezi