Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 25.03.2020’de yapmış olduğu ilk ihale ile 5 aylık sözleşme İstanbul firması Dıgı Sosyal Medya İletişim Reklam Danışmanlık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş’ye aylık 65000+KDV’ye verilmişti. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ayrıca personel desteği sağladığı, sosyal medya yönetimine harcanan bu para Ordu’da büyük gündem olmuştu. Uzatma süreleriyle Eylül ayında da kullanılan bu hizmetin, süresinin bitmesiyle aynı ihalenin tekrar yapılma zorunluluğu oldu.

İhale yine adrese teslim, pazarlık usulü!

İlk sözleşmenin tamamlanmasıyla yeni yapılan ihale de pazarlık usulü yapıldı. Tek ve aynı firmanın girdiği ihalenin bu sefer 10,000 TL zamla aylık 75000+KDV’ye alındığının ortaya çıkmasıyla ortalık tekrar karıştı. İlk ihaleden sonra yıl sonuna kadar kalan 105 gün için, 262,500TL +KDV’ye alınan ihale ile OBB’ye facebook ve twitterın günlük maliyeti 2500+KDV (2950 TL’yi) buldu. Harcanan bu rakamlar sadece firmaya verilen hizmet bedeli iken, bu firmaya çalışmakta olan OBB personelinin maliyeti de bu rakamların dışında kalıyor.

Bir tweet 500 TL

Ordu Büyükşehir Belediyesi hesaplarının daha önceki haberlerde gündem olması ile sosyal medyada vatandaşın espri konusu olmuştu. Günlük 5-6 adet tweet atıldığını söyleyen bir vatandaş, belediyenin tweet başına 500 TL ödemesini sosyal medya hesabında paylaşmıştı. 

Sosyal medya yönetimine bu sene ödenen bedel yaklaşık 800,000 TL olacak

Nisan ayından itibaren resmi olarak alınan bu hizmetin ilk aylarda 65000+KDV, son ihale ile aylık 75000+KDV olması ile bir senelik maliyetin KDV dahil 800,000 TL’ye  yakın bir rakam olduğu ortaya çıkıyor.

Bütçe için belediye binası satılıyor, belediye har vurup harman savuruyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi bütçe gereksinimi ile kıymetli mallarını satarken, yapılmayan projelere harcanan paraların yanı sıra sosyal medya yönetimine aylık yaklaşık 90,000 TL harcaması, Ordulu vatandaşları rahatsız eden bir başka konu oldu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi