AK Parti Ordu İl Yönetim Kurulu toplantısı, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk başkanlığında parti binasında yapıldı. Toplantıya katılan AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak , ülke gündemi, yerel gündem ve meclis çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Çanak, CHP ve HDP’yi eleştirerek, “İki parti de ülke menfaatine olan bir şeyi istemiyor. Ülkenin gelişmesini, önünün açılmasına hep takoz oluyorlar. Sınırımızda, yeniden bir sınır çizilmek isteniyor. Şer güçler varını yoğunu ortaya koyarak içerideki işbirlikçileri sayesinde bizi saf dışı etmeye çalışıyorlar , ama eski Türkiye yok artık, Türkiyesiz barış görüşmelerinin olamayacağı çok net bir şekilde görüldü. PYD’si, DAEŞ’i, İŞİD’i, PKK’sı ile sözde Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Artık güçlü Türkiye var kendi silah sanayini dünya ile yarışır hale getirmiş Bir Türkiye var.”dedi.

“Yeni Türkiye’yi engelleyemeyecekler”

AK Parti’nin yeni Türkiye’nin kurulması için çaba verdiğini dile getiren Çanak; “ Her değişim, dönüşümde olduğu gibi belirli sıkıntılar olacaktır. Sorunsuz değişim ve dönüşümün olmayacağının bilincindeyiz. Terör belasından alnımızın akı ile kurtulacağız. Son günlerde akademisyeni , sanatçısı, sivil toplum örgütleri ile hep devleti suçluyorlar, cani, çocuk katili PKK’ya tek kelime etmiyorlar. Hep aynı yerden besleniyorlar . Kökü dışarıda olan, içeride maşaları ile ülkemizi bölmeye parçalamaya çalışıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kararlılığı, asker ve polislerimizin başarılı operasyonları sayesinde başaramayacaklarını hem içerideki işbirlikçileri hem dışarıdaki ağa babaları çok net gördüler ve anladılar. Ama bir parti ülkesinin geri kalmasını ister mi ? Bir parti ülkesinin milli çıkarlarını başka bir ülkeye sır eder mi ? Bir parti ülkesinin bölgesinde söz sahibi olmasından rahatsız olur mu ? CHP ve HDP rahatsız oluyor. TBMM’ de ne zaman ülkemizin milli çıkarlarına dair bir kanun gelse engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar ama ne yapsalar nafile Yeni Türkiye’nin kurulmasını engelleyemeyecekler.” diye konuştu. Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi