Gerçekleşen bu geziyle Cıngırt Kalesine ilk defa yabancı turistlerin çıktığı ifade edildi.
Turistik gezi öncesi misafirlere Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde kahvaltı verildi. Kahvaltıya katılan Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı misafirlerle sohbet etti.

 Fatsa Belediyesinden Özel Kalem Müdürü Fatih Nacak, tarihi araştırmalarıyla bilinen Rüstem Gürler, esnaf Süleyman Şenel, Yelken Kulübünden Sulhi Şahin nezaretinde  Cıngırt Kalesi ve Gaga Gölü ziyaretleri yapan Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği üyelerinden yabancı turistlerde kafilede yer aldılar. Rüstem Gürler Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği üyelerine Cıngırt Kalesinin tarihçesini anlattı. Cıngırt Kalesinin tarihinin Miladdan önce 10 bin yılına kadar uzandığını belirten Gürler, “Burada denize kadar inilen 500 basamaklı dehliz var ancak bunun  100.basamağından itibaren aşağıya iniş yapılamıyor. Burası savaş anında Rahipleri koruma amaçlı saklanma odaları olan bir yer. Romalılar döneminde Sinop’tan Ukrayna’nın Odessa şehrine kadar 75 kale yapılmış, gözetleme kuleleri kurulmuş. Bu kalelerden en önemlilerinden birisi Fatsa ilçemizde olan Cıngırt Kalesidir.” dedi.
  Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği üyeleri Cıngırt Kalesinden sonra doğal güzelliğiyle bilenen Gaga Gölünü giderek Fatsa’da ki turistik gezilerini tamamladılar. Haber Merkezi 

 

 

Editör: Haber Merkezi