Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu İlçe Yönetimi, dün görevlerine son verildiğini bildirilen tebligatı teslim almalarının ardından görevlerini kayyuma teslim etti. CHP Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal, bu zamana kadar görevlerini en iyi şekilde yapmanın huzur içinde olduklarını belirterek, 1 kasım seçimlerinin hüsranının Altınordu İlçe Yönetimine yüklendiğini söyledi.

Kemal; “Altınordu ilçe teşkilatı, 25 Mayıs 2014 yılından itibaren göreve başlamış ve bu görev süresi içerisinde bir cumhurbaşkanlığı, bir parti içi önseçim, 2 tane de genel seçim görevini üstlenmiştir. Görevleri en iyi şekilde yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Ancak 7 Haziran seçimlerinde 2 milletvekili çıkaran Ordu’nun 1 kasım seçimlerinde CHP’li vekil sayısı bire düşmüştür. Kendilerini yetkili gören arkadaşlarımız bunun suçunu bir tarafa yükleme ve kendilerini düze çıkarma peşindeler. 1 Kasım seçimlerinde bir milletvekili kaybedilmesinin sorumluluğunu CHP Altınordu İlçe Teşkilatına yüklediler ve bizi görevden aldılar.” dedi.

Partiye zarar verenlerin bir an önce kendilerine gelmeleri gerektiğini vurgulayan Kemal; “Genel merkezin yazılı talimatı doğrultusunda 8 ile 15 kasım tarihleri arasında mahalle muhtarlıklarının bölge delegelerinin seçilmesi ve 15 Kasım’a kadar bitirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Biz  programımızı yaptık ve 8’i ile 15’i arası tüm mahallelerimizde bu görevi yapmak üzere işe başladık. Ancak il başkanlığımız, mesajlarıyla üyelerimizi olumsuz yönde etkileyerek, bu toplantılara katılınmaması ve delege seçimin geçersiz sayılacağı yönünde açıklamalar yapılmıştır. Biz bu delege seçimine başlamasaydık bu sefer de görevi yerine getirmediğimiz için sorumlu olacaktır. Birinin farklı çıkarları var ki delege seçimlerini yapmamızı istemiyorlar. Görevden alındığımızı bildiren tebligatı teslim aldık. Evraklarımızla beraber görevimizi kayyım yönetimine devrettik. Görevden alınmamızın kamuoyunda partimize zarar vermeye başladığını gördük. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar verme noktasında olmak istemediğimiz için bir an önce görevi devrettik. CHP ‘nin geleceği adına dimdik durarak, mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

CHP Altınordu İlçe Yönetiminin görevi devrettiği kayyumun İsmail Yılmaz başkanlığında ve 5 kişiden oluştuğu belirtildi. Altınordu ilçe yönetiminin yanında CHP Çaybaşı ilçe yönetimi de görevden alınmıştı. Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

 

Editör: Haber Merkezi