Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayramın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu vurgulayan ve çocuklara parlak bir gelecek bırakma arzusu içinde olduklarını aktaran Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan 1920 tarihi hiç kuşkusuz, aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuş ve ‘hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla istiklal ve istikbal mücadelesi gerçekleştirilmiştir.

‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla çıkılan bu yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Milli egemenliği tesis eden ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakarlıkların timsali olmuştur. En büyük arzumuz, milli egemenliğimizin sembolü haline gelen çocuklarımıza bugün olduğundan çok daha parlak bir gelecek hazırlayabilmektir. Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek ‘bayram’ olan bu günde; gözlerindeki ışıkla bugünümüzü ve yarınımızı aydınlatan çocuklarımızın huzur, sağlık ve mutluluk içinde büyümelerini temenni ediyorum.” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi